profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 07.02.2023 09:53:42

Noro, kaj čaka vijoličaste! Nepogrešljiv član Maribora izpušča tekmi s Koprom in Olimpijo, nato pa ...

Grega Wernig
Dolgo pripravljalno obdobje se počasi končuje, spomladanski del sezone je pred vrati. Vanj Mariborčani vstopajo izjemno ambiciozni, z miselnostjo, da boj za naslov prvaka še ni zaključen in da je tudi 15 točk zaostanka za Olimpijo dosegljivih. Za vijoličastimi so odlične zimske priprave, toda pred nadaljevanjem prvenstva se ukvarjajo z eno nevšečnostjo – poškodbo Marka Tolića.

"Lahko rečem, da je tako dobro, da me je strah. Načrt smo stoodstotno oddelali, opravili vse treninge, ki smo jih predvideli. Vreme nam je šlo na roko, vse skupaj smo tudi dobro časovno načrtovali, saj je bil še tisti edini prosti dan izbran v obdobju dežja, ko bi imeli težave z organizacijo treninga. Vse se je lepo izšlo, prav tako na tekmah, kjer smo imeli nekaj zelo dobrih predstav. Zdaj se ne smemo ničesar dotikati, da bo tako ostalo do prvenstva. Upam, da bomo tudi v prvenstvo vstopili tako močno, predvsem napadalno. Veseli, da si proti vsem ekipam ustvarjamo veliko priložnosti, kar je potrdila tudi zadnja pripravljalna tekma. Ko imaš proti takšni ekipi, kot je Šahtar, toliko priložnosti in zabiješ štiri gole, se moraš uščipniti, ali se to res dogaja. Toda pripravljalne tekme so eno, v prvenstvu pa pride do mentalnega bremena. Zdaj moramo delati na tem, da gremo v prvenstvo sproščeni, z upanjem, da bomo prikazovali to, kar smo doslej," zadovoljstva ni skrival trener vijoličastih Damir Krznar. Toda ...

Na derbiju ga ne bo
Dobro voljo kvari zgolj poškodba Marka Tolića, ki si je na tekmi s Slavio zvil gleženj. V prvem trenutku sicer poškodba ni bila videti pretirano huda, zvin gležnja se po navadi hitro pozdravi, toda mariborski virtuoz je vseeno izpustil dobršen del priprav. Hrvaški vezist ne bo nared za nedeljski obračun na Bonifiki, ki bo za Mariborčane izjemnega pomena. Z zmago nad Koprčani bi slednje na prvenstveni lestvici prehiteli, z morebitnim porazom bi se drugo mesto na prvenstveni lestvici od njih znova precej oddaljilo. Tolić je bil do poškodbe skupaj z Iličićem in Vipotnikom najboljši posameznik šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, prav sodelovanje Tolića in Iličića, dveh največjih čarovnikov v vijoličastem moštvu, pa je bilo zares užitek gledati.



Vijoličasti koledar bo peklenski, v prvih petih spomladanskih krogih nogometaše Maribora čaka pet morda že odločilnih obračunov, ki bodo mariborsko sezono nagnili na eno ali drugo stran. Po gostovanju na Bonifiki je na sporedu večni derbi v Ljudskem vrtu, ki ga bo Tolić prav tako izpustil, nato sledi gostovanje v Domžalah, domač štajerski derbi s Celjem in za konec še velik štajersko-prekmurski derbi na Fazaneriji. Pet izjemno zahtevnih obračunov v treh tednih torej. Mariborski navijači lahko le upajo, da bo Tolić izpustil zgolj prve obračuna.

CELOTEN ČLANEK IN ŠE VEČ O DOGAJANJU V SLOVENSKEM NOGOMETU SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI IZDAJI TISKANE IZDAJE EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, tolić

Članki iz rubrike