pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 01.02.2023 20:54:39

Je to prva postava Olimpije?! Zmaji do zmage na generalki, predstavil se je tudi novinec!

Martin Metelko


Olimpija zaključuje s pripravami na spomladanski del prvenstva. Albert Riera in njegovi varovanci bi morali zadnjo pripravljalno tekmo odigrati v Medulinu, a se je v taboru nasprotnika, hrvaškega drugoligaša Rudeša, razširila bolezen. Nadomestnega nasprotnika so zmaji našli v Dekanih, kjer so odigrali prijateljsko srečanje z domačim drugoligašem.

Za razliko od prvih dveh pripravljalnih obračunov se nekdanji španski reprezentant generalke ni lotil s premešano zasedbo. Od prve minute je srečanje začela preizkušena in dobro uigrana enajsterica, ki je bila v takšni ali malenkost drugačni podobi v jesenskem delu prvenstva korak pred konkurenco. Vsi novinci so tokrat torej obsedeli na klopi za rezervne igralce, še najbolj »nova« je bila kombinacija v osrčju ljubljanske obrambe. Majorčan je tekmo odprl s tremi osrednjimi branilci (Ratnik, Estrada, Sualehe), z ogromno napadalne svobode pa sta na bočnih položajih igrala Justas Lasickas in Aljaž Krefl.

Takšna zasedba Ljubljančanov je potrebovala zgolj dobri dve minuti igre, da je z lepo kombinacijo izigrala domačo obrambo. Na robu kazenskega prostora sta se našla Krefl in Nukić, ljubljanska devetica je s podajo v prostor lepo zaposlila Maria Kvesića, prvi asistent vodilne ekipe prvenstva pa je z natančnim predložkom žogo na pladnju serviral Svitu Sešlarju, ki je z glavo iz neposredne bližine brez težav premagal domačega čuvaja mreže. V nadaljevanju so zmaji sicer pričakovano prevladovali, a si ob kombinaciji zahtevne travnate površine in dovolj kompaktne obrambe Dekanov niso uspeli pripraviti izrazitih priložnosti.



Albert Riera je po eni uri igralnega časa zamenjal celotno enajsterico, na igrišče so tako stopili tudi vsi novinci Olimpije, med njimi tudi Cheick Timite, ki je z ekipo začel trenirati šele v začetku tega tedna. Petindvajsetletnik z izkušnjami iz francoske Ligue 1 je v 30 minutah pokazal, da lahko s svojo fizično močjo odlično zadrži žogo, a je hkrati očitno, da je v zadnjem letu odigral zelo malo resnega nogometa.

Obračun se je končal z minimalno zmago Ljubljančanov, čeprav bi se lahko Alen Ščulac in njegovi varovanci predvsem v zadnjih minutah dokopali do odmevnega remija, a je nekaj zrelih priložnosti ostalo neizkoriščenih.


POSTAVA OLIMPIJE
DO 60. MINUTE: Vidovšek, Lasickas, Ratnik, Estrada, Sualehe, Krefl, Doffo, Elšnik, Kvesić, Sešlar, Nukić.
OD 60. MINUTE: Pintol, Milović, Gavrić, Jakupović, Rui Pedro, Janković, Aldair, Krdžalić, Bristrić, Posavec, Timite.

Članki iz rubrike