900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ro
ro
0 01.02.2023 09:42:29

Športni direktor Mure: Zanj dam roko v ogenj! Vsi smo mislili, da ga bo dotolklo, a že naslednji dan …

Aleš Cipot
Denisa Rajbarja hitri debi prekmurskega upa v serie A ni presenetil.

V soboški odpravi na osrednjem delu priprav na turški rivieri je tudi športni direktor, z videnim je zadovoljen. "Delo na treningih je na visoki ravni, zagnanost je takšna, kot mora biti. Še zlasti pa me veseli, da odkar sem v klubu, takšnega ozračja v moštvu še ni bilo. Res je odlično. Če se malce pošalim, je tako kljub temu, da je zbrana 'vsa Jugoslavija'. Fantje se zelo dobro razumejo. Starejši so v vsakem trenutku pripravljeni pomagati mlajšim, ki jih poslušajo, spoštujejo," pravi Denis Rajbar.

Do začetka nadaljevanja prvenstva je ostalo še deset dni, Prekmurce čaka vroča spomladanska premiera na stadionu Z'dežele. Dvoboj Celja in Mure bo zaradi znanega dogajanja v preteklem obdobju pritegnil veliko pozornost. "Vem, da bodo tribune naše," se je nasmejal snovalec kadrovske politike v Fazaneriji, ki razkriva, da v tem trenutku obračun s Celjani v ekipi vendarle še ni pogosta tema pogovorov. "Med igralci jih nisem zaznal skoraj nič. Ne, to še ni tema. V tem trenutku imajo veliko drugih stvari, ki jim je treba namenjati pozornost, na katere morajo biti osredotočeni," je poudaril Denis Rajbar, ki se je, tako kot vsi črno-beli, razveselil debija Tia Cipota v dresu Spezie v serie A. Kakopak mu je nemudoma (menda prvi) poslal sporočilo s čestitko in besedami spodbude, sicer pa je bil med redkimi, ki ga hitri ognjeni krst velikega upa med italijansko elito ni presenetil. "Vedel sem, da bo tako, napovedoval. Povedal sem že, da ima Tio nekaj več in tudi pravšnjo miselnost. On v Spezio ni šel zaradi denarja, temveč zato, da bi v serie A uspel. In prepričan sem, da bo. Od prvega dne sem ugovarjal tistim, ki trdijo, da bo najprej potreboval pol leta, da se privadi na novo okolje in drugačen nogomet na višji ravni. On s tem nima preglavic. Ali mu bo steklo takoj ali mu ne bo. Je pozitiven in samozavesten. Ko v kvalifikacijah za konferenčno ligo proti St. Patrick'su ni realiziral najstrožje kazni, smo vsi menili, da bo to vplivalo nanj, da ga bo dotolklo in da bo potreboval nekaj časa, da se spet pobere. Ampak to je dojel kot izkušnjo, ki ga bo naredila še močnejšega in mu bo v nadaljnji karieri pomagala. Že naslednji dan je bil pravi. Roko dam v ogenj, da bo uspel ter da bo v prihodnosti eden od vodilnih slovenskih igralcev in eden od nosilcev v reprezentanci."

Medtem je Spezia v svoje vrste privabila naslednjo okrepitev, soigralec Tia Cipota je postal 190 centimetrov visoki uzbekistanski napadalec Eldor Šomurodov, ki bo imel do 30. junija letos status posojenega igralca Rome. Pri Joseju Mourinhu v večnem mestu si ni zagotovil vidnejše vloge, zato bo poskušal nase opozoriti v Liguriji. Čeprav se po telesnih lastnostih in načinu igranja z argentinskim čarovnikom povsem razlikujeta, se ga je v domovini oprijel vzdevek Uzbekistanski Messi. Je idol navijačev in najmočnejše orožje izbrane vrste, ki jo vodi Srečko Katanec.

rajbar ac

Članki iz rubrike