Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.01.2023 15:59:05
Deli članek:

Koper misli resno, odmevna okrepitev na Bonifiki. Iz ligue 1 med kanarčke!

fckoper.si

Koprski prvoligaš z novo močjo.

Koprčani so se ob koncu tedna v nori prijateljski preizkušnji z Osijekom razšli z izidom 4:4. Zoran Zeljković je priložnost ponudil igralcem na preizkušnji in mladim močem, posebna zgodba slovensko-hrvaškega spopada pa je bil vsekakor Timothe Nkada, ki se je poleg tega, da se je vpisal med strelce, izkazal še z dvema podajama. Triindvajsetletni francoski napadalec je takoj opozoril nase in s svojo podobo navdušil do te mere, da Koprčani niso želeli ničesar prepustiti. In predvsem tega, da se jim ne bi ponovil Charles Ikwuemesi. Potem ko so ga takoj po tekmi začeli oblegati predstavniki nekaterih hrvaških prvoligašev, ga je športni direktor Ivica Guberac nemudoma povlekel v osamo in ga prepričal v podpis pogodbe, kar so na Bonifiki medtem tudi uradno potrdili, obljubil je dveletno zvestobo.

Timothe Nkada, ki ima kamerunske korenine, je bil nazadnje član francoskega prvoligaša Stade Reims. Na uradni spletni strani kluba je bil v jesenskem delu sezone naveden kot član prve ekipe, vendar v dozdajšnjem delu prvenstva v ligue 1 ni odigral niti minute. Pogodbo je ime podpisano do poletja, a ker njegovi delodajalci nanj ne računajo več, so mu omogočili, da si poskuša najti novo rešitev. Dobil je dovoljenje za dokazovanje v Kopru, hkrati so predstavniki obeh klubov dosegli dogovor, da lahko v primeru, da zadovolji okuse strokovnega vodstva kanarčkov in se dogovori o pogojih sodelovanja, na sončni strani Alp tudi ostane. Oziroma da bo Reims z njim prekinil pogodbo in se bo lahko novim izzivom naproti odpravil brez nadomestila, kar so Koprčani zdaj unovčili ...
Da 'ima nekaj', navsezadnje razkriva podatek, da je odigral dve tekmi za francosko mladinsko reprezentanco. Za Stade Reims je podpisal leta 2019, pred tem je bil član Rennesa. Kot posojen se je mudil še na Danskem pri Aalborgu, na dodatnem izobraževanju je bil tudi v ekipi US Orleans. Zvezdniške trenutke je doživljal v sezoni 2019/20, ko je v dresu Reimsa zbral osem nastopov med elito, na igrišču je preživel 140 minut, med strelce se ni vpisal. V ligue 1 je debitiral star 20 let in 43 dni z Lillom.