franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 07.01.2023 10:24:44

Šuler naredil korak nazaj in se posul s pepelom - njegovo sporočilo močno odmeva, poglejte ga!

Grega Wernig
Marko Šuler ni mogel ostati pri besedah, izrečenih v pogovoru za Sportklub.

Kar nekaj je bilo polemik okrog besed, ki jih je športni direktor Maribora izrekel med prazniki in ob katerih je kar nekaj medijev vse skupaj interpretiralo (upravičeno?) kot kar precej oster napad na državo in njeno delovanje na področju športa. Šuler se s tako razlago sicer ni strinjal, očitno pa je šla stvar tako daleč, da se je Maribor na svoji spletni strani odločil objaviti dodatna direktorjeva pojasnila. 

Zapis na Mariborovi spletni strani in Šulerjevo izjavo v nadaljevanju objavljamo v celoti. Vse skupaj si razlagajte sami. 

Med odštevanjem do začetka priprav s športnim direktorjem še o zadevi, ki nima neposredne povezave z aktualnostmi v Ljudskem vrtu, vendar zahteva dodatno pojasnilo glede na napačno interpretacijo in posledično nekatere odzive v slovenskih medijih.

Marko Šuler je podal obrazložitev, ki ni bila ustrezno zapisana v delu spletnega pogovora za Sportklub o trenutnem stanju v slovenskem in evropskem nogometu nasploh: "Med pogledom na to tematiko sem želel izpostaviti, da je želja naših klubov in Nogometne zveze Slovenije kot krovne organizacije enotna. S poudarkom, da se skuša narediti največ, kar je mogoče za slovenski šport na ravni države. Veliko bi pomenilo, če bi z morebitno prilagoditvijo zakonodaje poskrbeli, da bi bilo izhodišče za vlagatelje oz. slovensko gospodarstvo bolj prijazno. Da tiste, ki so pripravljeni, ker vemo, da brez njih na dolgi rok ne bo šlo, s skupnimi močmi privabimo k vlaganjem v šport. Trenutno klubi lahko pridemo do tistih največjih sredstev predvsem po zaslugi nagrad, ki jih omogoča Uefa. Ne glede na vmesne poskuse, ki so nenogometni in namenjeni le peščici klubov, Uefa na čelu s predsednikom ne odstopa od svoje poti in se po najboljših močeh trudi z delovanjem v dobrobit nogometa. Nogometa, ki je namenjen vsem, zato podpiramo odločen boj proti superligi. Na državni ravni pa podpiramo prizadevanja, da skušamo za slovenski šport narediti čim več. Moje mnenje ni imelo kritične presoje, ampak se kot del NK Maribor in slovenskega nogometa zavzemam, da dvignemo zadeve na višjo raven. Da najdemo rešitev in tudi vložke, ki so minimalni ter niso primerljivi z dosežki, približamo uspehom. Več kot desetletje je zgodba podobna ali popolnoma enaka, rezultati so glede na vlaganja vrhunski. Uefa je trenutno edina, ki izdatno hrani klube in razporeja ogromne količine denarja. Znotraj našega kroga pa bi naredili velik korak naprej, če bi uspeli poskrbeti za nek vzorec oz. drugačen sistem financiranja tudi v Sloveniji, kar bi privedlo do tega, da bi bili uspehi bolj pogosti, ne pa prej izjeme, kot se to dogaja zdaj."

Značke: šuler, maribor, država

Članki iz rubrike