Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
30.12.2022 19:05:01
Deli članek:

V Fazaneriji se dogaja! Mura v zgolj dveh urah predstavila še drugo novo moč

Aleš Cipot

Petindvajsetletni Srb okrepil zvezno vrsto črno-belih.

V poznem petkovem popoldnevu so v soboškem prvoligašu razkrili, da so iz splitskega Hajduka v dvoje vrste privabili Ivana Šarića, ki je po Filippu Tripiju in Florijanu Raduhi postal tretja okrepitev črno-belih, le dve uri pozneje pa so v Fazaneriji predstavili naslednjo novo moč. Damir Čontala bo lahko v prihodnje računal tudi na usluge 25-letnega srbskega vezista Lazarja Zličića, ki je zadnjih šest mesecev igral za kazahstanski Aksu, po izteku pogodbe prihaja na ravnico kot prost igralec.

Prve nogometne korake je Lazar naredil v Veterniku, od koder se je preselil k Vojvodini. V srbski super ligi je za Vojvodino in Voždovac odigral 78 tekem, dosegel 12 zadetkov in prispeval pet podaj. Vmes je pol sezone igral tudi na posoji v drugi srbski ligi za Proleter Novi Sad.

V sezoni 2020/21 je okrepil madžarskega prvoligaša Kisvarda FC, kjer je ostal dve sezoni in na 53 tekmah vpisal tri zadetke in dve asistenci. Letos se je preselil v Kazahstan, kjer je bil član ekip FK Aksu, za katero je zbral enajst nastopov zadetek in asistenco. Bil je tudi član vseh mlajših selekcij Srbije, poleg srbskega, imatudi madžarski potni list, kar pomeni, da ne bo zasedel mesto tujca. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. maja 2025.

"Lazar Zličić je pri 25 letih že precej izkušen nogometaš, saj je zbral že skoraj dvesto nastopov v članskem nogometu. Čeprav so se zanj zanimali tudi drugi klubi, je v Muri prepoznal ambicije in okolje, v katerem bo lahko še naprej razvijal svoje nogometno znanje. Verjamem, da bomo z njim dobili dodatne izkušnje in možnosti v zvezni vrsti," je kadrovsko potezo pojasnil športni direktor Denis Rajbar. "Vesel sem, da sem postal del kluba, ki se vsako leto bori za najvišja mesta in igra v Evropi. Verjamem, da lahko ekipi pomagam, da tudi v tej sezoni končamo med najboljšimi tremi ekipami v Sloveniji," pa je povedal Lazar Zličić.