blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

rb
rb
1 14.12.2022 10:31:21

Kaj pa tole? V 1. SNL in 2. SNL se obeta velika sprememba. Revolucionarna! Nič več ne bo, kot je bilo ...

Luka Vovk
Nove smernice naj bi prihodnjo sredo potrdil IO NZS.

Iz mnogih klubov na sončni strani Alp smo neštetokrat slišali, da bi morali biti igralci iz tujine dodana vrednost. In da bi predvsem morali biti boljši od domačih, a resnica je pogosto drugačna. Očitkov v zvezi s tem je vse več. Prevladuje prepričanje, da so doma vzgojeni fantje preveč zapostavljeni in da ob številnih 'mačkih v žaklju' ne dobivajo dovolj pravih priložnosti. Tako marsikateri talent preprosto izgine, mrkne, in obetavne kariere propadajo na nižjeligaških zelenicah.
Tega se očitno zavedajo odgovorni na NZS in vse kaže, da je pred vrati odločitev, ki bi poskušala preprečiti ali vsaj omejiti žalostne zgodbe mladeničev o neuresničenih sanjah igranja profesionalnega nogometa. Jih na nek način zaščititi. Informacija resda še ni uradna, toda iz zanesljivih virov smo dobili namige, da bodo člani IO krovne organizacije na prihajajočem sredinem zasedanju pred tradicionalnim novoletnim sprejemom potrdili veliko, po svoje morda celo revolucionarno spremembo.
Od prihodnje sezone bodo tako med elito in v drugoligaški druščini pri sestavljanju zasedb veljala nova pravila. V 1. SNL bo moral biti v začetni enajsterici vsaj en slovenski nogometaš mlajši od 21 let oziroma s pravico nastopa v mladi reprezentanci, v uradnem zapisniku pa bo morala biti osmerica s statusom doma vzgojenega igralca. Ampak v tem primeru bo naziv 'doma vzgojeni' vendarle veljal v širšem kontekstu. Klubi namreč ne bodo omejeni le na kader iz lastnih šol – to bi bilo bržčas neuresničljivo –, temveč bodo v to skupino spadali igralci, ki so med 15. in 21. letom starosti tri leta preživeli v enem od slovenskih klubov.


Zahteva v 2. SNL bosta dva slovenska igralca U-21 v začetni enajsterici in 10 doma vzgojenih igralcev v kadru.

Značke: 1.-snl, io-nzs, 2.-snl

Članki iz rubrike