Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.12.2022 13:00:09
Deli članek:

Riera vrača udarec: Španec odgovoril na obtožbe, o uničeni zelenici v Stožicah spregovoril brez zadržkov!

Martin Metelko

Albert Riera je odgovoril na očitke iz tabora Brava in Kopra.

Sredi petkovega deževja in še precej slabše vremenske slike za soboto je bilo jasno, da zelenica stadiona v Spodnji Šiški takšne količine padavin ne more preživeti. Nekaj časa se je ugibalo, ali bo tekma prestavljena na kasnejši (morda celo spomladanski) termin, nato je prišla novica, da se bosta Bravo in Koper ob prvotno začrtanem terminu udarila v Stožicah, kjer je bila travnata površina že po zadnji domači tekmi Olimpije v vse prej kot idealnem stanju. Zmaji so nato v soboto na največjem stadionu v državi opravili še dopoldanski trening, stanje zelenice se je razumljivo še poslabšalo, vse to pa je sprožilo jezne odzive v obeh taborih sobotnih nasprotnikov.

V smeri Ljubljančanov so tako iz Brava kot Tabora ustrelili kar nekaj strupenih puščic, na te očitke pa se je odzval trener zmajev Albert Riera, ki je pojasnil, kaj se je dogajalo.

"Trening, ki je povzročil toliko slabe volje, je bil načrtovan vnaprej. V našem načrtu je bil od torka in takrat smo tudi zaprosili za dovoljenje organizacije, ki s stadionom upravlja. Potem smo v petek izvedeli, da bosta Bravo in Koper tekmo odigrala v Stožicah. To je prvo, kot drugo ne razumem, kako se lahko Koper sploh pritožuje. Gostovali so v Ljubljani, Bravo je zaprosil, da se tekma odigra na drugem stadionu. Če je Koprčane stanje v Stožicah tako zelo motilo, bi potem tekmo odigrali v Šiški. Lahko bi počakali dan ali dva in igrali na Žaku. Nisem pa prepričan, da bi v tem primeru osvojili tri točke. V četrtek smo na načeti zelenici v Stožicah odigrali tekmo, kaj so pričakovali v soboto, Wembley? Smo mi v Sežani igrali na Wembleyju? Pozabite na to, v Sloveniji smo, razmere v tem času leta so pač takšne, kakršne so. Koper se pritožuje po nepotrebnem, v resnici so v primerjavi z drugimi ekipami v prednosti, Bravo je na Žaku izredno neugoden nasprotnik, oni pa so se enemu gostovanju tam izognili. Za Bravo velja enako, da smo namenoma trening opravili v Stožicah, ker smo vedeli, da jih čaka tekma? Lepo vas prosim, o čem se pogovarjamo? Zakaj ste potem prosili, da se tekma odigra v Stožicah? Vsi vedo, kakšno je stanje na našem stadionu, zelenica že nekaj časa potrebuje obnovo, to so poskušali popraviti že med jesenskim delom, a zaradi reprezentančnih akcij in našega koledarja ni bilo pravega časa. Saj veste, da bi tudi mi z našim slogom igre najraje igrali na idealni površini, ampak tako pač je."