sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 11.12.2022 19:30:38

Zamenjava trenerja ni pomagala, Celjani učinkoviti ob Kamniški Bistrici

Martin Metelko
Zamenjava trenerja ni pomagala, nogometaši Radomelj so v Domžalah v 20. krogu prve lige Telemach izgubili s Celjem z 0:3 (0:1).

Radomljani so po razhodu z Nerminom Bašićem, ekipo sta vodila Amir Botonjić in Rok Hanžič, želeli v zadnjem jesenskem krogu prekiniti niz 16 tekem brez zmage. Nastopili so oslabljeni, tudi brez kaznovanih Madžida Šošića in Esterja Soklerja, tako kot na drugi strani Celjani, pri katerih je med drugim spet manjkal njihov najboljši strelec Charles Ikwuemesi, kaznovan pa je bil Denis Popović.
Radomeljske želje se v predprazničnem času niso uresničile, zato pa je Celje po treh krogih le vpisalo novo zmago in se prebilo na tretje mesto, kjer ima 14 točk zaostanka za vodilno Olimpijo. Mlinarji ostajajo v krogu ekip v boju za obstanek, tam sta še Tabor in Gorica.
Celjani, pri katerih je bil strateg Roman Pilipčuk zaradi kartonov le na tribuni, so imeli prvo resnejšo priložnost, ko je v osmi minuti z glavo zgrešil Damjan Vuklišević, malce pozneje pa je od daleč dvakrat neuspešno poskusil še Matic Vrbanec. Radomljani so med Vrbančevima streloma nase opozorili v 15. minuti prek Filipa Čuića, na mestu je bil Matjaž Rozman.
Celjani pa so imeli terensko pobudo, večjo posest žoge, vendar prav posebej nevarni niso bili. Radomljani so bili naslednji, ki so prišli do strela, vendar je Vicko Ševelj v 37. minuti žogo poslal čez gol z roba kazenskega prostora.
Gostje so vendarle malce boljšo igro kronali z zadetkom v 42. minuti, tega je po podaji Gregorja Bajdeta iz bližine zadel Aljoša Matko, ki je imel v 45. minuti novo priložnost, a se je odločil za strel od daleč, čeprav je imel na vsaki strani tudi Bajdeta in Lovra Bizjaka.
V 53. minuti so imeli Radomljani priložnost za izenačenje, vendar je Rok Jazbec tri metre od vrat z glavo zgrešil celo žogo. Zato pa so Celjani v svoji prvi nevarni akciji v drugem polčasu spet zadeli, v 55. minuti je ob neodločnih branilcih domače zasedbe z desetih metrov zadel Bizjak. Spet je bil podajalec Bajde.
V 65. minuti je bil zmagovalec dokončno odločen, iz bližine je bil z nogo uspešen David Zec po podaji Vrbanca za 3:0. Pozneje so gosti zgolj še nadzorovali tekmo in jo mirno pripeljali do zanje srečnega konca.

Radomlje  Celje 0:3 (0:1)

Domžale  Športni park. Glavni sodnik: Božo Kondić.

Strelci: 0:1 Matko (42.), 0:2 Bizjak (55.), 0:3 Zec (65.).
Radomlje: Velić, Marković (od 63. Hrvoj), Jazbec, Korun, Ševelj, Nuhanović, M. Čuić, Pogačar (od 63. Štorman), Cerar, Tahiraj (od 82. Nadarević), F. Čuić (od 59. Justin).
Celje: Rozman, Morozov (od 88. Milić), Zec, Vuklišević, Stojinović (od 68. Šporn), Zabukovnik, Kouter, Vrbanec, Matko, Bizjak (od 88. Mačak), Bajde.
Rumena kartona: F. Čuić, M. Čuić.
Rdeč kartoni: 

1radomlje celje mm
Martin Metelko

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike