pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 09.12.2022 13:34:34

Potencialni vlagatelji besni nad neprofesionalnostjo Gorice: vrtnice ostale brez milijonov ...

alesfevzer.com
Zaplet v Novi Gorici.

Kot smo pred dnevi poročali na straneh vašega in našega časnika (ter v spletni izdaji), so Goričani, ki ne skrivajo, da iščejo partnerja oziroma vlagatelja v prvo ekipo, na mizo dobili zelo konkretno ponudbo bolgarske skupine, ki ima v lasti bolgarskega prvoligaša Lokomotiv Plovdiv, francoskega drugoligaša Niort, podpisano pa ima sodelovanje tudi s trenutnim drugoligašem Levantejem, ki je bil v zadnjih letih redni član la lige. Bolgari, katerih lastnik je Adam Sotkov, za nogometni del pa skrbi nekdanji delivec pravice Tasko Taskov, so vrtnicam ponudili točno tisto, kar so te iskale.


Nedolgo tega je namreč v pogovoru za Sportklub prvi mož Gorice Uroš Blažica potrdil, da v klubu iščejo vlagatelje, ki bi bili pripravljeni vložiti denar v finančno šibkega slovenskega prvoligaša. Poudaril je, da bi si želel proračun kluba dvigniti na od 1,5 do 2 milijona evrov. In Bolgari so Goričanom ponudili točno to. Kot smo uspeli izvedeti, so želeli v klub do konca letošnje sezone vložiti približno pol milijona evrov, pripeljati nekaj nujnih okrepitev, ki bi zagotovile obstanek v prvi slovenski ligi, nato pa v vsaki od naslednjih sezon v klub vložiti od 1,5 do 2 milijona evrov. Vse skupaj so Bolgari podkrepili z bančno garancijo, v pogovorih z Blažico so poudarili tudi, da je njihov cilj na višjo raven dvigniti tudi nogometno šolo in namenjati čim več prostora domačim mladim upom v članski ekipi. Skratka, ponudba, ki bi zagotovo dobro prišla finančno izčrpanim vrtnicam, toda kot vse kaže, tudi ponudba, ki so se ji Goričani prelahko odpovedali.

Kot smo izvedeli, so namreč Bolgari od celotnega posla odstopili, potem ko so bili več kot zgolj ogorčeni nad obnašanjem Blažice, ki se je v nekem trenutku enostavno odločil, da se potencialnim vlagateljem več ne bo javljal na telefon niti jim odpisoval na elektronska sporočila. Bolgari so želeli v prvi vrsti dobiti odgovor na njihovo ponudbo, na kar so čakali več kot mesec dni. Nato pa, seveda, če bi Goričani dahnili usodni »da«, čim prej začeti delati, da bi čim bolje pripravljeni pričakali spomladanski del sezone in se podali v krčevit boj za obstanek. Uroš Blažica in upravni odbor kluba so, kot vse kaže, imeli drugačne načrte, vse skupaj pa je pripeljalo do tega, da so ogorčeni Bolgari enostavno dvignili roke …

Značke: gorica, bolgari

Članki iz rubrike