Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 22.11.2022 09:40:48

Bo Mirlind Daku tudi v drugem delu sezone igral v dresu Mure? V tem trenutku se zdi, da ...

alesfevzer.com
Ugibanja o nadaljnji usodi odličnega napadalca v Fazaneriji se nadaljujejo.

Za Mirlinda Dakuja se pretekli dnevi niso razpletli po željah. Potem ko je naposled dočakal vabilo selektorja Kosova Alaina Giressa, na prijateljskih preizkušnjah proti Armeniji (2:2) in Ferskim otokom (1:1) ni igral. Zaradi bolezni je že pred uvodno tekmo zapustil reprezentančno bazo, a je zdaj že toliko okreval, da se je spet pridružil treningom pod taktirko Damirja Čontale. Medtem se nadaljujejo ugibanja o nadaljnji usodi najboljšega strelca na slovenskem prvoligaškem prizorišču, ki ima v Fazaneriji status posojenega igralca Osijeka, član hrvaške elite ga lahko pred drugim delom sezone spet vpokliče v svojo slačilnico – se bo vrnil na slavonsko ravnico ali bo ostal na prekmurski?

Noben scenarij ni izključen, po naših informacijah pa je v tem trenutku večja verjetnost, da bo odlični 24-letni strelec tudi spomladi igral v opravi Mure. Takšno izhodišče bi se utegnilo spremeniti, če bi Osijek, ki posega po racionalizaciji poslovanja, v konici napada prodal tako Diona Dreno Belja kot Ramona Miereza, kar pa se ne zdi pretirano verjetno. Če bi odšel le eden, bi Mirlind Daku skoraj gotovo podaljšal bivanje v Murski Soboti, saj se bo po operaciji na igrišče vrnil napadalno usmerjeni Kristijan Lovrić. Poleg tega Slavonci vidijo priložnost, da bi si njihov igralec pri muraših lahko povečal tržno vrednost, kar bi se seveda zgodilo v primeru, če bi si zagotovil naziv strelskega kralja. Hkrati glavni igralec zgodbe ne skriva, da bi rad dokončal začeto v soboškem prvoligašu, in potemtakem je bolj ali manj jasno, da črno-beli lahko (utemeljeno) upajo, da bo nogometaš iz mesta Gjilan vse do poletja njihovo močno orožje.
Tako kot Mirlind Daku so se sicer treningom klubskih soigralcev pridružili še štirje reprezentanti. Po prijateljski preizkušnji mlade slovenske selekcije z Bolgarijo sta to storila Tio Cipot in Srđan Kuzmić, prav tako sta trenerju znova na voljo Leard Sadriu, ki mu je nekdanji francoski zvezdnik na klopi Kosova priložnost namenil proti Armeniji, ter Domantas Šimkus, ki je branil litovske barve na baltskem pokalu. Vezist Sobočanov in soigralci so najprej po izvajanju najstrožjih kazni izgubili z Islandijo, v tekmi za tretje mesto pa z 0:2 proti Estoniji, za katero pri 38 letih še vedno igra dober znanec s slovenskih prvoligaških stadionov Konstantin Vasiljev; zbral je še 142 nastopov in dosegel 26 zadetkov.

Članki iz rubrike