oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
13 01.11.2022 08:28:52

Kaaaj?! Hiša vodilne Olimpije se podira! Albert Riera vodstvu ponudil celo svoj odstop?!

Martin Metelko
Albertu Rieri je prekipelo.

Nogometaši Olimpije so v 15. krogu 1. SNL dosegli novo veliko zmago, v Stožicah so padli tudi najbližji zasledovalci iz Kopra, prednost zmajev je s tem zrasla že na 11 točk. Čeprav gre zeleno-belim na igrišču v tej sezoni vse kot po maslu in so na dobri poti k novemu naslovu državnih prvakov, je že ves čas jasno, da so stvari v ozadju precej manj idilične. Konec prejšnjega tedna je javnost presenetila novica, da so na Nogometni zvezi Slovenije že izrekli prve kazni zaradi plačilne nediscipline vodstva Olimpije, zdaj je kaos očitno (in pričakovano) začel vplivati tudi na prvo ekipo pod vodstvom Alberta Riere.

Ravno španski strateg je po zmagi nad Koprom zatrjeval, da mu ne ostane drugega, kot da zaupa v sposobnosti odgovornih. Da verjame, da se bodo nujne zadeve uredile. "Govorice morajo od nekje priti. Ne nastanejo kar brez razloga, kjer je dim, je tudi ogenj," je vseeno dodal 40-letni Španec. Tudi Riera se je kmalu zatem očitno močno razjezil.


V popoldanskih urah prazničnega ponedeljka je do nas prišla informacija, da naj bi nekdanji španski strateg vodstvu Olimpije ponudil celo svoj odstop. Albert Riera je bil po tekmi s Koprom razočaran nad dejstvom, da vodilni možje kluba ekipi niso čestitali za pomembno zmago, zagotovo pa to ni edini (najbrž tudi ne glavni) razlog, da Španec kljub odličnim rezultatom razmišlja o odhodu iz zmajevega gnezda. In da je o tem odkrito spregovoril tudi s svojimi varovanci.

Finančne težave in številne grožnje vseh kazni, ki bi lahko v tej sezoni doletele Olimpijo, zagotovo puščajo svoj pečat tudi na vsega hudega vajenem upokojenem nogometašu. Morebitna prepoved trgovanja v naslednjih dveh prestopnih rokih bi ob že tako ozkem igralskem kadru predstavljala velik izziv, v preteklosti je bilo govora tudi o odbitkih točk, o izključitvi s tekmovanj. Vsi neporavnani dolgovi so prav tako ohromili financiranje marsičesa, kar je nujno za delovanje sodobnega nogometnega kluba. Dogovora z velikim generalnim sponzorjem, o katerem vodstvo zeleno-belih že dalj časa govori, še vedno ni bilo. Vse to vpliva tudi na delo Alberta Riere in prve ekipe. Po poročanju Sportkluba naj bi stratega Olimpije zmotilo tudi vmešavanje v sestavo njegovega kadra.

Do dokončne eskalacije v zmajevem gnezdu zaenkrat vseeno ni prišlo. Zaenkrat. Albert Riera je s svojimi varovanci preživel dovolj, da jih v takšnih trenutkih ne želi pustiti na cedilu. Španec vse od svojega prihoda predstavlja lepilo, ki je kaotične razmere v zmajevem gnezdu vsaj za prvo silo uspelo povezati v celoto. Če bi nekdanji nogometaš Liverpoola to barko zapustil v tem trenutku, realnih možnosti, da bi se obdržala nad vodo (tudi zaradi neizbežnega gneva navijačev) ne bi bilo. Adam Delius, Igor Barišić in ostali odgovorni hodijo po zelo tankem ledu in ukrepati bi bilo potrebno že včeraj.

Članki iz rubrike