Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
6 23.10.2022 11:09:22

Trener Maribora okrcal Kronavetra: To je nespoštovanje, posledice bodo ...

Grega Wernig
Damir Krznar se po tekmi z Domžalami ni zadrževal.

Strateg vijoličastih Damir Krznar je bil po koncu dvoboja z Domžalami izredno kritičen do sebe in svojih igralcev. Stvari ni olepševal, zavijal v celofan, temveč je povedal, kar mu je ležalo na duši. Ob tem je javno oštel tudi najizkušenejšega nogometaša Maribora Roka Kronavetra, ki si je privoščil neumen rdeči karton, po katerem je bilo sanj o pozitivnem rezultatu vijoličastih dokončno konec, saj so ostali z zgolj devetimi igralci na igrišču (pred tem je bil izključen Sikošek) ob dveh golih zaostanka. 

"Tisto, kar lahko naredite ob polčasu  in mi smo polčas dočakali z enajstimi igralci  je to, da umirite igralce. Rekel sem mu, naj pozabi, kaj se je dogajalo na igrišču, da ni nikakršne potrebe po vsem tem. V praktično prvi minuti on nekako sprovocira sodnika, da mu je potem bil sodnik malce manj naklonjen. In potem mu ne dosodi kakšnega prekrška, živi zid mu odmakne na sedem namesto devet metrov, ga maltretira pri kornerju s tem, ali je žoga na črti ali ne. To je vse v domeni modrega sodnika. Ki ti pokaže, kdo je šef. In med polčasom sem mu rekel, da ni nikakršne potrebe po tem. Nikoli se ne moreš bosti z rogatim. Umiri se, odpočij si. Toda zgodilo se je, kar se je zgodilo. To je znova en vidik nespoštovanja kritike nadrejenega. In spet sledi nekakšna posledica," je po tekmi o Kronavetrovem stalnem prepiranju s sodnikom, ki je vodilo do rdečega kartona, spregovoril Krznar. 

In se dotaknil tudi dejstva, da je njegov vezist oba rumena kartona prejel po neumnosti, zelo daleč od svojega gola, praktično na polovici igrišča. "Rok je izključno moja krivda. Že po prvem prekršku sem mu dejal, naj se umiri. Ob polčasu prav tako konkretno in direktno navodilo: 'Rok, dovolj je, umiri se. Imaš karton.' Morda bi ga moral zamenjati. Očitno se ni uspel ohladiti. Od prve, druge minute tekme smo videli, da je vroč. Nasproti sebe je imel 'mojstra'," je še dejal Krznar.

Članki iz rubrike