Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
25 23.10.2022 09:57:00

To je (pravi) razlog, zaradi katerega je Nejc Vidmar prišel v Fazanerijo ...

Martin Metelko
Dogovor je bil hitro sklenjen.

Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Matkom Obradovićem so se v soboškem prvoligašu hitro odzvali in v svoje vrste privabili novega vratarja. Črno-beli so v petek razkrili njegovo ime in poskrbeli za vsaj manjše presenečenje, saj se je v Fazanerijo preselil Nejc Vidmar, ki je na ravnico prišel kot prost igralec, zvestobo je obljubil do konca aktualne sezone.

"Po odhodu Matka Obradovića smo morali zapolniti vrzel, ki je nastala na vratarskem položaju. Imamo odlična mlada vratarja, ki se morata razvijati, in Nejc je zagotovo lahko njun mentor. Posebej ga ni treba predstavljati. Vemo, za kakšnega vratarja gre, kakšna je njegova kakovost in koliko izkušenj prinaša," je kadrovsko spremembo pojasnil športni direktor Denis Rajbar.

Triintridesetletni Ljubljančan, ki je v pričakovanju novih delodajalcev pripravljenost ohranjal na treningih Radomelj, je še vedno rekorder slovenske lige v nepremaganosti. Pri dvakratnih prvakih, ki domujejo ob Kamniški Bistrici, je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 1002 minuti. Niz je začel v zadnjem krogu sezone 2013/14, nato ni prejel zadetka v uvodnih desetih obračunih naslednje sezone.

Dogovor o sodelovanju je bil menda sklenjen zelo hitro, po naših informacijah je Nejc Vidmar, ki ga v Sežani še ne bo v soboški zasedbi, privolil, da bo črno-belo zgodbo začel s statusom drugega vratarja. Klemen Mihelak (vsaj do nadaljnjega) ostaja prva izbira, je pa prihod izkušenega vratarja zelo pomemben za obetavnega Vida Šumenjaka, ki je moral v zadnjem krogu prejšnjega prvenstva po kostanj v žerjavico v spopadu z Mariborom. Tako se bo lahko 17-letnik, ki je bil po zapletu z Matkom Obradovićem na klopi prvega moštva, v mladinski ekipi spet vrnil v ritem tekem, kar je za njegov nadaljnji razvoj seveda zelo pomembno.

Članki iz rubrike