zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

rb
rb
0 17.10.2022 12:51:58

Vse močnejši člen Mure iskreno: Brez tega ne gre! To sem po prihodu v Slovenijo spoznal na lastni koži!

Aleš Cipot
Amar Beganović verjame v uspešno nadaljevanje sezone.

Nasmejani obrazi so se vrnili v Fazanerijo. Mura je na zadnjih treh tekmah osvojila sedem točk in prvič v dozdajšnjem delu prvenstva sestavila zaporedni zmagi. Najprej so v prekmurskem nogometnem hramu orožje položili Celjani, v nedeljo še Radomljani.

Slabše obdobje, med katerim se je dogajalo marsikaj, je potisnjeno v ozadje, mnogi obžalujejo zamujeno, Amar Beganović pa poudarja: "To je za nami. Preteklost. Časa ne moremo zavrteti nazaj. Kar je bilo, ne moremo spremeniti, zato pa lahko še naprej zagnano treniramo in se po najboljših močeh trudimo, da bi kot ekipa napredovali. Mislim, da je bila prelomna tekma v Celju, ko smo zapravili vodstvo s 3:0. Bili smo preveč lahkomiselni in bili za to kaznovani. Tudi to je nogomet, iz tega smo se nekaj naučili. Kar se ti ponuja, moraš vzeti in biti v vsakem trenutku stoodstoten, v nasprotnem se ti ne obeta nič dobrega. Po tem dvoboju so se nam malce pomešala čustva, to je vplivalo na nas, padli smo v slabši ritem. Ampak verjamem, da smo se zdaj dokončno izvlekli iz njega."

V nadaljevanju je desni bolni branilec iz Tuzle izpostavil še nekaj, kar vpliva na podobo ekipe. "Ne smemo zanemariti, da je zasedba precej mlada in šele dobro nabira prepotrebne izkušnje. Težko je pričakovati želeno stanovitnost, vzponom in padcem se je nemogoče izogniti. Pred kratkim sem zasledil podatek, da je bila povprečna starost obrambne vrste v Domžalah 20,4 leta, pri 22 sem bil najstarejši. Hja, takrat sem se počutil starega," se je nasmejal Amar Beganović. "Imamo potencial, o tem ni niti kančka dvoma, vendar ga prav tako ni o tem, da moštvo potrebuje nekaj časa, da postane dovolj zrelo," je pristavil.

Mediji v Bosni in Hercegovini so v preteklem obdobju pogosto pisali, da naj bi bil na meji reprezentance in da bo prej ali slej dočakal vabilo, menda je s selektorjem že opravil pogovor. "Ne, nisem imel nikakršnih stikov, v zvezi s tem nimam nobenih informacij, seveda pa je želja vsakega soigralca zaigrati za svojo domovino. Moja je neizmerna, seveda pa prav tako vem, kaj je edina pot. Čim bolje moram igrati, vse ostalo je v domeni selektorja, obenem drži, da imamo odlično reprezentanco. Poleg tega prihajajo nove generacije, veliko je dobrih igralcev, ampak močno upam, da me bo nekoč doletela čast, da bom zaigral z državnim grbom na dresu," se je odzval vse pomembnejši člen Mure, ki podrobno spremlja tudi dogajanje, ki bi moralo prispevati k precejšnjemu dvigu kakovosti tamkajšnje premier lige. Že nekaj časa traja projekt, da bi vsi stadioni dobili novo, tako imenovano hibridno igralno površino, vendar je zastal. Štiri igrišča, na katerih se je pred nekaj meseci vse skupaj začelo, so še vedno 'gradbišča'. "Ne vem, kaj je pravi razlog, a verjamem, da je največja težava denar oziroma to, da vsak gleda le na nase, na svojo korist. Tako pač je pri nas in nadvse me žalosti, da le redki kažejo ambicije, da bi se stvari izboljšale. Talenta ne manjka, a so potrebne razmere za kakovostno delo, za razvoj mladih. Ko se bodo – verjamem, da bo tako – dela končala, se bo raven lige nedvomno izboljšala. Brez infrastrukture, brez dobrih stadionov in travnatih površin, ni dobrega nogometa. Kako pomembno je to, sem ob prihodu v Slovenijo spoznal na lastni koži."
Tudi v Murski Soboti se od poletja lahko pohvalijo z novo zelenico, v nasprotju z BiH je prenova minila brez zapletov in v rekordnem času. Črno-beli in njihovi tekmeci zdaj igrajo na »tepihu«. "Igrišče je perfektno. Vrhunsko. Nihče ne more reči, da mu je žoga nerodno odskočila, ga presenetila in mu zaradi tega ni uspelo, kar si je zamislil. Tovrstnih izgovorov ni. Saj veste, kako pravijo ... Zdaj se vidi, ali si 'tehničar' ali nisi," se je nasmejal Amar Beganović.

Članki iz rubrike