Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
15.10.2022 07:30:51
Deli članek:

Uh, kako močne besede! Špoki brez dlake na jeziku o Olimpiji in Mariboru....

Grega Wernig

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar, zdajšnji nogometaš grškega velikana Panathinaikosa, nekoč pa seveda kapetan Olimpije, si je vzel nekaj minut časa, da je za nas strnil misli o nocojšnjem večnem derbiju v slovenski prestolnici.

Čeprav za derbije radi rečemo, da v njih ni favorita, Olimpija v tokratni obračun z Mariborom zagotovo vstopa v vlogi vsaj blagega favorita. Tako menijo stavnice, tako meni slovenska nogometna javnost. In tudi Andraž Šporar je prepričan, da bodo na koncu slavili prav zmaji. "Pričakujem, da bo derbi dobila Olimpija. Zadnja leta imajo Ljubljančani veliko boljše rezultate na večnih derbijih. Pred polnimi tribunami v Stožicah bi bil lep nogometni večer, če bi Olimpija zmagala," je razložil Šporar. 

Špoki veliko prebira tudi o dogajanju okrog kluba. To ga nikakor ne veseli. "Na vse skupaj gledam zelo negativno. Sicer ne vem, kaj je res in kaj ne, ker pač nisem v upravi Olimpije, ampak ne verjamem, da bi si mediji kar vse izmislili. Verjetno so določene informacije prišle v javnost in tega ni lepo brati. Na igrišču vse deluje odlično in bilo bi res žalostno, da bi se zgodilo kaj takšnega. Jaz bi se kot igralec Olimpije, če bi imel 10, 12 točk prednosti pred Mariborom in pet, šest točk naskoka pred drugim mestom, pa bi mi potem odvzeli šest ali devet točk, živ pojedel. Ne vem, kaj bi naredil. To je grozno, ker si igralci tega ne zaslužijo," je zelo čustveno razlagal Šporar.

CELOTEN POGOVOR S ŠPORARJEM SI KAHKO PREBERETE V SPLETNI EKIPISN