Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Ana Praznik Njena.si

Ne nasedajte lažnim novicam o Ani Praznik

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
16 14.10.2022 10:25:34

Mariborčani, ste ga slišali?! Kapetan Olimpije o provokacijah: To se po navadi ni dobro končalo zanje!

Martin Metelko
Timi Max Elšnik je v svoji karieri odigral že devet večnih derbijev.

Nogometaši Olimpije so konec prejšnjega tedna utrpeli svoj drugi prvenstveni poraz v tej sezoni, v soboto pa jih na domačem stadionu čaka večni derbi. Po prvem porazu sezone v Celju so zmaji uspeli odgovoriti z zmago v Fazaneriji, zdaj računajo na podoben razplet tudi na obračunu z Mariborom.

"Zmaga nad Mariborom bi bila idealen odgovor na poraz v Šiški, bomo videli, kako se bo izšlo. Vseeno poskušam o teh porazih razmišljati čim manj. Prvi dan ali dva seveda, potrebna je analiza, potem se osredotočenost usmeri naprej. Poraz v Celju je bil morda še najbolj boleč zaradi tiste serije, ki nam jo je uspelo sestaviti, zaradi lovljenja rekordov, ampak takšne stvari se v nekem trenutku pač zgodijo. Mislim, da ima naša ekipa zdrav značaj, zato nas takšne stvari ne vržejo iz tira. To smo dokazali tudi med tekmami, ko smo se nekajkrat znašli v zaostanku, pa nam je rezultat nato uspelo preobrniti v našo korist," je na četrtkovi tiskovni konferenci razlagal Timi Max Elšnik. Kapetan Olimpije je postavil končni izid prvega večnega derbija v tej sezoni; Ljubljančani so v Ljudskem vrtu avgusta slavili z 0:2.


Kot Štajerc je bil Elšnik v preteklosti večkrat tudi tarča provokacij, a kot pravi sam, zdaj s tem nima več težav. "Toliko časa sem že tukaj, da smo z vsem tem že opravili. Ponavadi se takšne stvari niso dobro končale; mislim, da je statistika kar odločno na moji strani," pravi 24-letni vezist Olimpije. Elšnik je v svoji karieri odigral devet večnih derbijev; na njih je vknjižil štiri zmage, štirikrat se je tekma končala z neodločenim rezultatom, v zadnjem derbiju prejšnje sezone pa je moral sprejeti tudi prvi poraz.

Članki iz rubrike