Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
13 13.10.2022 12:43:02

Znana je kazen za prekinitev tekme Maribor - Koper: Krivi so vijoličasti, ki bodo morali ...

Grega Wernig
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je izrekel kazen za dogajanje na tekmi med Mariborom in Koprom.

Pestro dogajanje na tekmi med Mariborom in Koprom je zdaj dobilo tudi svoj končni epilog. Disciplinski sodnik NZS je namreč izrekel kazen vijoličastim, ki bodo morali plačati 8.600 evrov denarne kazni, prav tako pa bodo morali eno tekmo odigrati pred zaprtimi tribunami, in sicer bodo tribune Ljudskega vrta samevale na obračunu 14. kroga, ki bo na sporedu v soboto, 22. oktobra ob 20:15. 

"Disciplinski sodnik NZS je Nogometni klub Maribor prepoznal kot odgovornega za nešportno in neprimerno vedenje navijačev njihove ekipe na tekmi 12. kroga Prve lige Telemach med Mariborom in Koprom.

Navijači NK Maribor so z večkratnim prižiganjem bakel, žaljivim skandiranjem in metanjem predmetov na igrišče, pri čemer je eden od njih zadel tudi drugega pomočnika sodnika, povzročili prekinitev tekme v 85. minuti, saj so ogrozili varnost akterjev na igrišču.


V skladu z določili 3/2, 4/1(f), 8/4(c) v povezavi z 8/5 ter čl. 9/5 DP za prekršek opustitve ukrepov zoper nešportno in neprimerno vedenje organiziranih navijaških skupin, ki pomeni tudi kršitev običajnega športnega obnašanja po 7. členu DP, je disciplinski sodnik NZS NK Maribor izrekel enotno denarno kazen v višini 8.600€ in kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev, ki se izvrši na tekmi 14. kroga med Mariborom in Domžalami.

Disciplinski sodnik NZS je ob izreku kazni upošteval pisno opravičilo NK Maribor in pojasnilo kluba, zaradi česar je bila tudi izrečena le ena tekma prepovedi igranja pred domačimi gledalci. Nogometna zveza Slovenije obsoja vsakršno nespoštljivo ravnanje navijačev, še toliko bolj pa vedenje, ki pomeni grožnjo varnosti za udeležence nogometnih tekem. Nogometne spektakle je mogoče pripraviti tudi s športnim navijanjem, brez ogrožanja drugih ali sebe," so zapisali na uradni spletni strani Prve lige Telemach. 


Značke: maribor, koper

Članki iz rubrike