favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
3 03.09.2022 01:43:08

Je želel zapustiti Olimpijo?! Ljubljanski kapetan o ponudbah iz tujine: Brez drame in izsiljevanja!

Martin Metelko
Nogometaši Olimpije so poželi precej zanimanja iz tujine.

Med vsemi potencialnimi tarčami v vrstah zmajev, na katere so se v zadnjih dneh prestopnega roka pričakovano spustili tuji klubi, se zdi, da so imeli Ljubljančani največ dela z zavračanjem ponudb za Timija Maxa Elšnika. Kapetan zeleno-belih se je znašel na radarju tako bližnje kot širše okolice. »Tega sem že navajen, zato zame zadnji teden ni bil nič posebnega. Stališče kluba mi je bilo jasno predstavljeno, zavedam se, kakšna je situacija, zato ni bilo nobene drame, nobenega izsiljevanja ali česarkoli podobnega. Dobro se počutim tukaj, ekipi gre dobro in nadaljevati moramo v tem tempu. Ponavljam; razumem stališče kluba. Ravnajo pametno, ne samo glede mojega primera, tudi glede ostalih fantov, ki so se znašli v podobni situaciji. Če bi zdaj sprejeli te ponudbe, bi bili prikrajšani. Če bomo nadaljevali s takšnimi predstavami in rezultati do zime oziroma do konca sezone, če bomo ob tem prvaki, lahko klub doseže precej več. Mi pa tudi. Mislim, da je to pravi način delovanja kluba. Da vidi potencial in ga ne proda prehitro,« je dogajanje v zadnjih dneh na včerajšnji tiskovni konferenci komentiral 24-letni vezist.


Zanj se je ogrel prvoligaš iz norveške prestolnice Valerenga, v svojih vrstah naj bi ga želeli tudi nekateri velikani z Balkana. Stališče vodstva kluba, tudi Alberta Riere, je bilo torej jasno in neomajno; Elšnik ni bil naprodaj. Vsaj ne v tem trenutku in pod takšnimi pogoji. Ob podobnem nadaljevanju prvenstva bi se lahko to spremenilo že z naslednjim prestopnim rokom. »Potem bomo videli, kje smo. Vsekakor računam na to, da so to, kar imam trenutno, zgolj temelji, na katerih lahko še gradim. Klubom, ki so se zanimali zame, bom s pravim odnosom in nadaljevanjem takšnega dela zagotovo ostal v mislih. Višja kot bo prednost že ob zimskem prestopnem roku, večja je verjetnost, da bo klub upal koga tudi prodati. Prestopni roki si sledijo kar hitro, sploh ta zimski res ni daleč. Nisem obupal nad tem, da bi prestopil v tujino ali karkoli podobnega. Vse ob svojem času,« pravi ljubljanski kapetan, ki je eden ključnih mož zmagovitega niza Olimpije. Na vprašanja o odhodu v tujino odgovarja praktično od prvega dne, ko se je vrnil na slovenske zelenice.


Nikoli ni zanikal želje, da bi svoj naslednji korak v karieri znova rad naredil v tujini, hkrati pa vztrajno poudarja, da želi z Olimpijo najprej osvojiti naslov državnih prvakov. Ga je kakšna od prejetih ponudb v zadnjih tednih vseeno zamikala? »Zagotovo. Moraš pa biti kot mlad nogometaš dovolj pameten. Za kariero igralca v Sloveniji ogromno pomeni reprezentanca in če bi zdaj sprejel nek prestop, s katerim bi si zaprl vrata v izbrano vrsto, to res ne bi bilo smiselno. Razmišljati moram na daljši rok. Tukaj nam gre odlično, vodimo, serijsko zmagujemo in mislim, da je to najboljši korak proti reprezentanci, tudi temu, da bi imel enkrat večjo minutažo. To je potem odskočna deska za marsikaj v prihodnosti.«

Elšnik je v zmajevo gnezdo sicer prispel še v eri Milana Mandarića, prejšnja vodstvena garnitura pa naj bi bila po naših informacijah upravičena tudi večjega dela odškodnine v primeru prodaje kapetana.

Članki iz rubrike