sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 31.08.2022 11:47:39

Blaž Vrhovec zapušča ciprski Anorthosis: se tudi on vrača v Slovenijo? Tu je odgovor!

Grega Wernig
Pred začetkom sezone je v ciprskem Anorthosisu prišlo do številnih sprememb. V klubu so se odločili za konkretno prenovo, novo moštvo pa zaupali izkušenim trenerskim rokam Darka Milaniča. V Anorthosisu so tako že trije Slovenci; no, vsaj bili so trije, saj je kmalu postalo jasno, da bo ostal zgolj eden – trener, seveda.

S prihodom nove uprave je prišla tudi v celoti nova ureditev, novi športni direktor pa ima svojo vizijo glede sestave moštva. Ena od njegovih odločitev je bila tudi, da Denis Popović in Blaž Vrhovec nimata prihodnosti v klubu, ki je preteklo sezono končal na petem mestu in ostal brez nastopa na mednarodni sceni.

To pomeni, da si oba lahko poiščeta novo okolje; poročali smo o tem, da je Popović že našel novega delodajalca – kariero bo nekoliko presenetljivo nadaljeval v Celju. V svoj matični klub se je vrnil po devetih letih in pol.


Kje bo kariero nadaljeval Blaž Vrhovec? Ta je pred januarsko prvo selitvijo na tuje pet let in pol nosil dres Maribora, pred tem je bil štiri leta član Celja. Nogometna prihodnost 30-letnega vezista, ki ima tudi pet reprezentančnih nastopov, za zdaj ni znana, smo pa iz zanesljivih virov uspeli izvedeti, da na Cipru prav gotovo ne bo ostal. Zanj je namreč kar nekaj zanimanja, zato lahko brez pretiravanja zapišemo, da trenutno intenzivno išče novi klub.

Po naših informacijah je na njegov naslov že prišlo nekaj konkretnih ponudb; poslali so jih določeni klubi iz Poljske in Turčije, katerih imen nam ni uspelo izvedeti. Zanimanje kažejo tudi nekateri slovenski prvoligaši in verjetno ni skrivnost, da so to klubi, ki pretendirajo za naslov prvaka. Kakorkoli že, dogajanje okoli Blaža Vrhovca je v zadnjem času precej pestro, v tem tednu pa bi morala biti znana tudi naslednja postaja v njegovi karieri.

Vrhovec je v prejšnji sezoni za Anorthosis nastopil na petnajstih tekmah in zabil dva gola. Če ne bi bilo poškodbe, ki ga je za nekaj časa oddaljila od nogometnih zelenic, bi bila njegova statistika najbrž še nekoliko bolj polna.

Članki iz rubrike