vesoljski odpadki Svet24.si

V orbiti se je raztreščil ruski satelit za ...

upokojenec Svet24.si

Upokojenci se danes veselijo dodatka, koliko bo ...

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

sanjski rodos Njena.si

Nepričakovana lokacija snemanja šova Sanjski ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
1 28.08.2022 10:59:16

Enajstmetrovka ali ne?! Trener Radomelj po tekmi z Olimpijo komentiral odločitev sodnika in pojasnil vse!

Martin Metelko
'Morda je sinoči gledal Brucea Leeja.'

Olimpija je na sedmi prvenstveni tekmi sezone dosegla še sedmo zmago in s popolnim izkupičkom ohranja prepričljivo vodstvo na lestvici. Zmaji so bili na domači zelenici boljši od Radomljanov, ki se bodo sicer lahko pohvalili s tem, da so kot prvi v letošnji sezoni našli pot do ljubljanske mreže.


Sandi Nuhanović je v sodnikovem dodatku uspešno izvedel enajstmetrovko in končal dolg niz nepremaganosti zeleno-bele obrambe, a to vseeno ni bilo dovolj, da bi Radomlje iz Stožic odnesle kakšno točko. Tekma se je zlomila v 55. minuti, ko je Luka Guček v gostujočem kazenskem prostoru nepravilno oviral Mustafo Nukića, Matej Jug je ob tem pokazal na belo točko, po posredovanju sobe za VAR pa je bil branilec Radomelj še izključen z neposrednim rdečim kartonom.

Četa Nermina Bašića je v nadaljevanju pokazala pogumno predstavo in tudi z igralcem manj uspela večkrat ogroziti vrata Denisa Pintola, a je za kaj več od omenjenega zadetka Nuhanovića zmanjkalo časa. "Olimpija je povsem zasluženo zmagala. Igra, ki jo imajo zdaj, je resnično fantastična. Mislim, da toliko kakovosti z žogo v nogah v tem trenutku nima nobena ekipa v slovenski ligi. V zaključku tekme smo pokazali željo, tekmo bi lahko s kakšno izkoriščeno priložnostjo naredili še zanimivejšo, a si danes točk res nismo zaslužili. Rdeči karton in enajstmetrovka sta povsem porušila naše načrte, po tem se je bilo težko pobrati," je o vodilni ekipi prvenstva spoštljivo govoril strateg na klopi Radomelj.

Na novinarski konferenci po tekmi je spregovoril tudi o prelomni 55. minuti in sodniški odločitvi, ki je močno vplivala na potek tekme. "To je za nas vse obrnilo na glavo, a po ogledu posnetka mislim, da se ne moremo pritoževati. 'Čista' enajstmetrovka in 'čisti' rdeči karton. To je bila 'neumnost' našega nogometaša. Morda je sinoči gledal Brucea Leeja, ne vem, kaj je počel. Da nasprotnika z dvema rokama tako položiš na tla  katastrofa," je bil iskren Bašić, ki ga v naslednjem krogu čaka sosedski dvoboj z Domžalami.

Članki iz rubrike