blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu, sta
nu, sta
44 25.08.2022 20:55:40

Infarktno! Kazalo je na podaljšek, potem so potnika v konferenčno ligo v zadnji minuti odločile škarjice!

Grega Wernig
Kaj takega!

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige v gosteh izgubili s Clujem z 0:1 (0:0). Romuni so se, potem ko so v Ljudskem vrtu igrali 0:0, prebili v skupinski del tekmovanja, za slovenskega prvaka pa je konec evropskih obveznosti.


* Stadion Dr. Constantin Radulescu, sodniki: Beaton, McFarlane in Potter (vsi Škotska).
* Strelec: 1:0 Cvek (90.).
* Cluj: Scuffet, Manea, Burca, Matias, Camora, Cvek, Adjei-Boateng, Petrila (od 94. Roger), Yeboah (od 96. Muhar), Betancor (od 70. Paun), Deac (od 96. Kolinger).
* Maribor: Bergsen, Žinič (od 93. Vipotnik), Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Antolin (od 46. Kronaveter), Vidaković, Repas (od 93. Laušić), Božić, Brnić, Baturina (od 72. Sirk).
* Rumeni kartoni: Yeboah, Paun; Žinič, Antolin, Kronaveter, Sikošek.
* Rdeči karton: 

Maribor, ki je v preteklosti (po trikrat) že igral v skupinskem delu tako lige prvakov kot evropske lige, je v Romuniji želel priti do zmage, ki bi prinesla ne le nadaljevanje evropske sezone, temveč tudi želeno finančno injekcijo. Samo preboj v konferenčno ligo klubu prinese 2,94 milijona evrov, zmaga v skupinskem delu pomeni 500 tisoč evrov, neodločen izid pa 166 tisoč evrov.

Čeprav je bil dvoboj z romunskim prvakom, ki ima po Transfermarktu skoraj štirikrat vrednejšo ekipo, večinoma izenačen, Štajercem v napadu ni uspelo narediti dovolj, kazen pa je sledila v 90. minuti, ko je Lovro Cvek z golom končal evropsko pot Maribora, ki nadaljuje niz brez zmage, ta znaša že devet tekem.

Mariborčani, ki so igrali brez poškodovanih Maxa Watsona, Aleksa Pihlerja, Ažbeta Juga, Danijela Šturma in tudi Martina Milca, a je ta vseeno odpotoval s soigralci kot moralna podpora, so imeli prvo priložnost na tekmi, ko je v deseti minuti Ivan Brnić poskusil z leve strani, a je domači vratar Simone Scuffet opravil svoje delo.

Tri minute pozneje so bili prvič nevarni tudi Romuni, ko je z glavo poskusil Emmanuel Yeboah, toda tudi Menno Bergsen je ohranil mrežo nedotaknjeno. V 31. minuti je imel Cluj, ki je bil boljši tekmec v tem obdobju, dotlej najlepšo priložnost, ko je Jefte Betancor iz igre "vrgel" Luko Uskokovića, nato pa iz bližine sprožil, a je bil Bergsen na mestu. Malce pozneje je z glavo čez gol meril še Yuri Matias, nov Betancorjev poskus v 39. minuti je spet ustavil Bergsen.

Damir Krznar je na začetku drugega polčasa v igro poslal Roka Kronavetra, ta pa je v 53. minuti tudi streljal z roba kazenskega prostora z desne strani, Scuffet pa je žogo izbil v kot. Sledilo je obdobje izenačene igre brez posebnih razburjenj na eni ali drugi strani. V 87. minuti so bili domači blizu zadetku, ko je Yeboah skoraj iz mrtvega kota žogo poslal v prečko.

V 90. pa so Romuni vendarle prišli do zmagovitega gola, s "škarjicami" je Bergsna s 13 metrov premagal Lovro Cvek, nekdanji igralec Zavrča, Aluminija in Celja.

Značke: maribor, cluj

Članki iz rubrike