mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu/Ekipa SN
nu/Ekipa SN
15 24.08.2022 07:29:27

Uh, kako neposredno! Za Zahovića dvomov o napredovanju ni: Normalen Maribor je za Cluj ...

Grega Wernig
Njegove besede imajo težo. Vedno in povsod. Ko se oglasi Zlatko Zahović, nogometna Slovenija posluša. S še posebej velikim zanimanjem pa posluša Štajerska, natančneje mesto ob Dravi. Nekdanji športni direktor je v pogovoru za tiskano izdajo Ekipe SN med drugim ocenil možnosti Maribora na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

Četrtek je dan D za Maribor. Potem ko so vijoličasti že zapravili dve priložnosti, da bi si zagotovili evropsko jesen, nazadnje proti Helsinkom, še pred tem proti moldavskemu Šerifu, imajo zdaj zadnjo priložnost. V četrtek bodo odigrali povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, po remiju brez zadetkov v Ljudskem vrtu bodo napredovanje lovili v Cluju.

Pred tekmo s Clujem so kolegi s tiskane izdaje Ekipe SN za mnenje vprašali tudi nekdanjega športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića, ki pa močno verjame v napredovanje slovenskega prvaka. Zaradi več razlogov. Eden je novi trener Damir Krznar, ki je po Zahovićevem mnenju končno stabiliziral mariborsko barko, drugi pa denimo dejstvo, da je Maribor preprosto boljša ekipa.



"Normalen Maribor je za Cluj Real Madrid!" se je slikovito izrazil Zahović in nadaljeval: "Romuni so močni na žogi, močnejši so v dvobojih, zato mora Maribor dvigniti agresivnost. Vijoličasti so zagotovo v prednosti pri prehodih, ki so na veliko višji ravni kot romunski. Ob tem Cluj potrebuje ogromno situacij, da zabije en gol. Maribor bi s temi odličnimi prehodi moral prihajati v situacije, kjer bi lahko gol nonstop visel v zraku. Cluj me je zelo, zelo negativno presenetil, saj vendar govorimo o prvaku Romunije. Toliko nekakovosti sem nazadnje videl pri Šahtjorju iz Soligorska. Cluj je morda malce boljša verzija Soligorska. Toliko negotovosti v napadalnem delu, v zaključkih, že dolgo nisem videl. To je voda na mariborski mlin. Res sem optimist in prepričan sem, da bo Maribor igral v konferenčni ligi. In to zasluženo!"

CELOTEN POGOVOR Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, zahović, cluj

Članki iz rubrike