mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
12 15.08.2022 14:37:12

Razkrivamo: Kdo bo zamenjal Karanovića? Kandidata sta (vsaj) dva, to sta njuni imeni ...

Grega Wernig
Kdo bo nasledil Radovana Karanovića na mariborski klopi?

Radovan Karanović je pred nekaj minutami postal bivši trener Maribora, športni direktor vijoličastih Marko Šuler pa bo moral zelo hitro najti njegovo zamenjavo. In po naših informacijah ima snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo na svojem seznamu želja zapisanih že nekaj imen, ki jih želi videti v Ljudskem vrtu. 


Kot so nam prišepnili naši viri, naj bi bil eden od kandidatov za mariborsko klop 45-letni hrvaški strateg Goran Tomić, ki je nazadnje sedel na klopi Rijeke, pred tem je deloval tudi pri Lokomotivi iz Zagreba, Istri in na Kitajskem. Tomić se je sicer v zadnjem času zelo resno omenjal tudi v vlogi potencialnega kandidata za klop zagrebškega Dinama, na kateri pa še vedno vztraja nekdanji trener Maribora Ante Čačić, ki z Zagrebčani beleži zelo dobre rezultate, čeprav prejema številne kritike na svoj račun. 

Drugi kandidat za mariborsko klop naj bi bil precej manj znani Dean Klafurić. Gre sicer za 50-letnega hrvaškega strokovnjaka, ki je nazadnje sedel na klopi Slaven Belupa. Pred tem je vodil grški Ethnikos Achna, Hrvatski Dragovoljac in Gorico, svoj največji trenutek slave pa je doživel na klopi poljske Legie iz Varšave. Aprila 2018 je bil najprej po odhodu Romea Jozaka postavljen kot vršilec dolžnosti glavnega trenerja tega poljskega velikana, s katerim je osvojil dvojno krono. Poljaki so mu nato junija 2018 namenili vlogo polnopravnega glavnega trenerja Legie, a že dva meseca kasneje je izgubil službo. Klafurić je sicer svojčas deloval tudi v mlajših selekcijah zagrebškega Dinama, v katerem je bil leta 2015 tudi asistent v prvem moštvu, ko je slednjega vodil Zoran Mamić. Z mlajšim od bratov Mamić je Klafurić odšel tudi v Al-Nassr, preden je leta 2017 začel samostojno trenersko pot kot trener Gorice.

Članki iz rubrike