Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2022 10:40:45
Deli članek:

Po bolečem porazu v Stožicah: trener Olimpije priznal napako in Nukiću naložil novo nalogo!

alesfevzer.com

Albert Riera je prevzel odgovornost za seznam izvajalcev, a poudaril, da bo Nukiću zaupal tudi v prihodnje.

Zmaji so v Stožicah pokazali povsem drugačen obraz kot pred tednom dni v Romuniji, predvsem v drugem polčasu nadigrali nasprotnika in izničili zaostanek. Podaljška nista postregla z zadetki, v izvajanju enajstmetrovk so bili uspešnejši nogometaši Sepsija. V vrstah Olimpije so se noge zatresle napadalcema Mustafi Nukiću in Ivanu Prtajinu, ob tem pa se je pojavilo kar nekaj vprašanj o vrstnem redu ljubljanskih izvajalcev. Nukić je namreč z bele točke poskušal tudi v prejšnjem prvenstvenem krogu, ko je njegov strel brez težav ustavil vratar sežanskega Tabora Jan Koprivec. O tem, kako je potekala sestava seznama, smo po tekmi vprašali Alberta Riero.

"Moja napaka. To je moja napaka. Seznam izvajalcev je moja odgovornost, seveda sem preveril pri igralcih, kako se počutijo, in tudi na podlagi tega sem določil vrstni red. Napake se dogajajo, velike napake, priznam, da se moram še veliko naučiti, ampak takšne stvari je nemogoče predvideti. Zdaj je lahko biti pameten, ničesar pa ne moremo spremeniti, zato nima smisla razpredati in obžalovati. Zdaj smo sicer za nekaj časa 'rešeni' enajstmetrovk, a bomo vsekakor trenirali," je po bolečem porazu povedal Španec na klopi Olimpije.

Španski strateg je spregovoril tudi o trenutni formi Mustafe Nukića. Ljubljenec ljubljanskih navijačev je po končani tekmi kljub drugi zaporedni neuspešno izvedeni enajstmetrovki prejel glasno podporo s tribun. "Izvajal bo tudi naslednjo enajstmetrovko. Zagotovo. Če je v krizi, potem mora že zdaj razmišljati o naslednji enajstmetrovki. O tem se mora pogovarjati z nami, z družino, s prijatelji, ostati pozitiven in rešiti ta problem. Ker bo izvajal tudi naslednjo enajstmetrovko. Tako sem se odločil. Če bo zgrešil še eno, bom morda razmislil še enkrat."