sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

rb
rb
1 16.06.2022 10:04:09

Ob porazu Mure vse oči uprte v Obradovića, Celjani učinkoviti tudi brez Mudrinskega. Trikrat zadel 'pozabljeni' napadalec ... (video)

Aleš Cipot
Prijateljski preizkušnji slovenskih prvoligašev.

Damir Čontala in njegovi varovanci nadaljujejo ritem treningov, za njimi je tudi prva prijateljska preizkušnja. V Svetem Martinu na Muri so se pomerili z Zrinjskim, ki ga v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov prav tako čaka moldavski tekmec, Šerif iz Tiraspola. Šampion Bosne iz Hercegovine je bil pod taktirko Sergeja Jakirovića uspešnejši z 2:1 (2:0), za črno-bele je bila usodna končnica prvega polčasa. Najprej je Srđan Kuzmić v kazenskem prostoru nepravilno oviral Maria Čužeja, nato je bil z bele točke uspešen Niko Janković, kmalu zatem je po podaji iz kota z glavo zadel Marin Magdić. Muraši so imeli nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, v nadaljevanju so pobudo unovčili le z znižanjem zaostanka, v 71. minuti se je med strelce vpisal Amar Beganović.

Mura je dvoboj začela v postavi Obradović, Kuzmić, K. Cipot, Karamarko, Pucko, Nerguti, Lorbek, Šroler, Bobičanec, Kasalo in Klepač, v nadaljevanju so bili na igrišču Mihelak, Beganović, Balažic, Morris, Đapo, Kozar, Maruško, T. Cipot, Ščernjavič, Shabanhaxhaj in Škoflek. Velik razlog za zadovoljstvo je kakopak vrnitev Matka Obradovića. Vse oči so bile uprte v odličnega čuvaja mreže, ki je med vratnicama stal prvič po lanskem 4. decembru in gotovo predstavlja pomembno okrepitev za novo sezono.

Celjani formo pilijo v Kranjski Gori, kjer so odigrali drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav. In bili nadvse učinkoviti tudi brez Ognjena Mudrinskega, ki uradno še vedno ni postal član grofov. Rudar iz Pljevlja, ki si je obstanek med črnogorsko elito zagotovil v dodatnih kvalifikacijah, so ugnali s kar 6:1 (2:0). S tremi goli se je izkazal že kar pozabljeni Miroslav Iličić, po enkrat so bili uspešni Tamar Svetlin, Grigori Morozov in Gregor Bajde. Od prve minute so igrali Rozman, Šporn, Vuklišević, Flis, Morozov, Mayeuski, Janjičić, Vrbanec, Gbamble, Bizjak in Bajde, v drugem delu so bili na igrišču Rozman (od 60. Kolar), Ajhmajer, Klašnja, Flis, Milić, Mayueski (od 60. Kantužer), Janjičić, Svetlin, Begić, Džumhur, Iličić.

obradovic ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike