Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.06.2022 13:30:22
Deli članek:

Šuler napovedal štiri okrepitve, velikan pozoren na vijoličasti up

Grega Wernig

Športni direktor Maribora ima polne roke dela.

Đorđe Ivanović je že pred dnevi obljubil zvestobo Čukaričkemu, razblinili so se tudi zadnji morebitni dvomi o tem, ali bosta v Ljudskem vrtu morda ostala strelski kralj pretekle sezone Ognjen Mudrinski in Marko Alvir. Srbski napadalec je imel status posojenega igralca Jagiellonie, hrvaškega vezista je posodila Viktoria iz Plzna. "Vsi trije gredo drugo pot," pravi Marko Šuler. "Pri Alvirju so bili pogoji za možnost odkupa že na začetku težje uresničljivi. Z Mudrinskim se bova še slišala, a menim, da je večja verjetnost, da bo odšel drugam," je pristavil športni direktor aktualnih prvakov. Ni skrivnost, da je najboljši strelec na prvoligaškem prizorišču v pogovorih s Celjani, ki so menda pripravljeni ugoditi vsem njegovim finančnim zahtevam, ki so za Maribor v tem trenutku pač previsoke.

Snovalec vijoličaste kadrovske politike je sicer v teh dneh seveda polno zaposlen. "Ko je treba telefon polniti dvakrat na dan, potem vemo, da je zelo pestro. Dogaja se veliko, celo preveč. To lahko pomeni, da nekaj delaš dobro ali pa zelo narobe; čas bo pokazal, kaj delamo. Upam in želim si, da bi se stvari čim prej postavile na svoje mesto," je povedal Marko Šuler, ki se zelo dobro zaveda, da časa za sestavo igralskega mozaika ni na pretek. Pravzaprav ga je zelo malo. "Moja želja je, da bi imeli do sobotnega odhoda v Moravske Toplice večino stvari rešenih, nakar bo marsikaj odvisno tudi od kakšnega odhoda. Vsekakor bi moralo biti vsaj 14 dni pred prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov morebitnih negotovosti le še za vzorec. Seveda želimo biti konkurenčni, v načrtu so največ še štirje prihodi. Iščemo branilca, dve novi moči v zvezni vrsti in eno v napadu. Verjamem v uspešno nadaljevanje zgodbe, čeprav je dejstvo, da so zlati časi izpred nekaj let preteklost. Zdajšnji Maribor je drugačen, ampak Maribor je še vedno Maribor," je povedal nekdanji reprezentančni branilec.
Pred dnevi je razkril, da sta na naslov kluba prišli ponudbi za dva člana vijoličaste slačilnice; obe so zavrnili. Je vmes prišla še kakšna? "Trenutno obstaja zanimanje za tri igralce – oziroma potekajo pogovori in obstaja možnost, da odidejo," je odvrnil Marko Šuler. O imenih kakopak ni želel govoriti, ampak izvedeli smo, da se z odhodom spogledujejo Gregor Sikošek, Antoine Makoumbou in Aljaž Antolin. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da 19-letnega mladeniča iz Ižakovcev podrobno spremljajo celo ogledniki Anderlechta. Predstavniki belgijskega velikana naj bi se – vsaj posredno – že oglasili v Ljudskem vrtu …