20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

Briljantina Njena.si

John Travolta: Moja draga Olivia, tako zelo te ...

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

rb
rb
0 26.05.2022 12:06:14

Iz Ljubljane v Mursko Soboto! Odslej v Fazaneriji Kuzmič in Kuzmić

Aleš Cipot
Obetavni branilec iz Ilirije v Muro.

Fazanerija bo v novo sezono vstopila s povsem prenovljeno in sodobno igralno površino, prenovljena pa bo tudi igralska zasedba. V njej zagotovo ne bo več Jana Gorenca, Klemna Šturma in Marka Zalokarja, skoraj zanesljivo pa se jim bo pridružil še kdo. Marinu Ljubiću je potekla posoda in se bo bržčas vrnil v Istanbulspor, negotova ostaja nadaljnja usoda najboljšega podajalca. Mitja Lotrič je imel status posojenega igralca Würzburger Kickersa, a medtem že postal nekdanji član novopečenega nemškega četrtoligaša. Bo ostal na ravnici? Glede na to, da je v zadnjem času igral bolj malo, se takšen scenarij ne zdi ravno verjeten, vendar ni nemogoč, prav tako menda ni nemogoče, da bi Osijek Mirlinda Dakuja tudi v naslednji sezoni pustil v Murski Soboti.

Novi moči sta za zdaj Martin Šroler in Josip Majić, začetku priprav se bosta pridružila še Jan Đapo in Tarik Bagola, ki sta nabirala minute v Krki oziroma v Beltincih, po naših informacijah pa je Mura v svoje vrste privabila še enega obetavnega igralca z drugoligaškega prizorišča. Iz ljubljanske Ilirije naj bi se v prekmursko prestolnico preselil 18-letni Srđan Kuzmić, ki se najbolje znajde na položaju bočnega branilca, a lahko igra tudi v osrčju obrambe. Če v zadnjem hipu ne bo zasuka, bosta torej v prihodnje v Fazaneriji »stanovala« dva Kuzmiča. Oziroma če smo povsem dosledni, predsednik Kuzmič in igralec Kuzmić.
Slovenski mladinski reprezentant je v pretekli sezoni v 2. SNL zbral 18 nastopov, hkrati je pomagal vrstnikom v 1. SML. V prihajajočih dneh bo prav tako imel obveznosti v izbrani vrsti U-18, ki se bo 30. maja pod vodstvom Tončija Žlogarja zbrala v Čatežu ter nato odigrala tri prijateljske preizkušnje. Fantje bodo dvakrat merili moči s Poljsko in enkrat s Severno Makedonijo, med poklicanimi igralci pa je tudi veliki up Mure Niko Kasalo.

srdjan kuzmic dj
Domen Jančič

Članki iz rubrike