GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ue
ue
0 30.04.2022 22:33:48

VELIKI DVOBOJ za prvaka prinesel veliko razburljivosti! V Ljudskem vrtu smo videli ...

Grega Wernig
Maribor in Koper sta edini ekipi, ki se še borita za naslov slovenskega prvaka.

Maribor - Koper 1:1 (1:1)
* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7200, sodniki: Obrenović, Žunič, Kovačič.
* Strelca: 1:0 Mudrinski (26.), 1:1 Osuji (35.).
* Maribor: Bergsen, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Alvir, Ivanović (od 90. Tavares), Kronaveter (od 75. Žugelj), Mudrinski.
* Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta, Vešner Tičić, Kotnik (od 74. Šušnjara), Osuji, Parris, Colley.
* Rumeni kartoni: Kronaveter, Milec, Repas; Vešner Tičić, Šušnjara.
* Rdeči karton: /

Po njuni medsebojni tekmi v Mariboru se položaj na lestvici ni spremenil. Ekipi sta se v 33. krogu razšli z neodločenim izidom, Mariborčani so obdržali prednost ene točke, o prvaku pa bodo odločali zadnji trije krogi.

Ekipi sta pokazali všečno predstavo, obe sta pokazali željo po napadih, a ne za vsako ceno, tako da sta bili tudi obrambi zelo zbrani. Gostitelji so bili nekoliko bolj konkretni, imeli več lepših priložnosti, a posebej učinkoviti niso bili.



Prva manjša priložnost se je Đorđeju Ivanoviću ponudila že po 15 sekundah, a je z glavo iz težkega položaja streljal mimo gola. V deseti minuti je Martin Milec z desne strani poslal žogo v sredino, Rok Kronaveter je z glavo lepo zaposlil ognjena Mudrinskega, ta pa je z volejem streljal mimo gola.

Kar srbskemu napadalcu ni uspelo takrat, mu je v 26. minuti, ko je veliko delo opravil Jan Repas, njegovo podajo pa je Srb znal izkoristiti.

Koper v prvem polčasu ni bil nevaren, svojo edino priložnost, ki se mu je ponudila srečno, pa je v 35. minuti izkoristil. Lamin Colley je preigraval pred kazenskim prostorom, streljal, žoga pa se je srečno odbila do Bedeja Osujija, ki je odlično reagiral in poslal žogo pod prečko.

Mudrinski je zapravil tudi prvo priložnost drugega dela, ko mu je strel blokiral Ivan Novoselac, se pa je zatem zbudil tudi Koper. Izvedel je nekaj nevarnih napadov, dva izmed njih sta neuspešno zaključila Osuji in Andrej Kotnik. Na drugi strani se je nekajkrat izkazal vratar Adnan Golubović.

Zagotovo je najzaslužnejši, da se njegova ekipa na Obalo vrača s točko, predvsem zaradi obrambe v 78. minuti, ko bi lahko zapravljeno priložnost Žana Žužka kaznoval Nino Žugelj. Ta je prišel sam pred Golubovića, a je ta dobil medsebojni dvoboj ena na ena. Pozneje je bil koprski vratar na mestu tudi po strelih Milca in Nemanje Mitrovića.

V naslednjem krogu bo Koper gostil sežanski Tabor, Maribor pa bo gostoval pri Bravu.

Galerija

Članki iz rubrike