oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu, Ekipa SN
nu, Ekipa SN
0 07.04.2022 08:48:38

Veliki Žuti BREZ DLAKE o Olimpiji, Mariboru in SLOVENIJI: Sem nisem prišel, da bi oddelal osem tekem

Martin Metelko
Slovenski nogomet se s prav veliko imeni, ki bi jih lahko postavil ob bok njegovemu, ne more pohvaliti. Več od prstov ene roke zagotovo ne bi potrebovali. Robert Prosinečki je v nogometnem svetu pustil neizbrisen pečat; na zelenici je bil nogometni genij, romantik stare šole, morda bi kdo rekel tudi, da takšnih, kot je on, danes ne delajo več. Po drugi strani so mu ljubitelji nogometa vztrajno pripenjali tisto klišejsko "Kaj bi bilo, če bi bilo". Veliki Žuti se ni nikoli spraševal in nikoli obžaloval. Ker se je navsezadnje dobro zavedal odgovora. "Če ne bi bilo 'gemišta', bi bil najboljši na svetu," je pisalo na majici, s katero se je fotografiral pred časom. Serijo svojih prvih intervjujev v vlogi trenerja Olimpije je ob zelenici stožiškega stadiona zaključil z naslednjim pogovorom. Iskrenim, ker lagati, kot pravi sam, nima smisla. O Ljubljani – tisti takrat, tej danes in še čem vmes.

S čim so vas pri Olimpiji prepričali, da ste vi tisto, kar potrebujejo oni, in obratno; da so oni tisto, kar potrebujete vi?
Vizija je prava. Olimpija se želi vrniti na pota stare slave. Za to je najprej nujno biti prvak v domačem prvenstvu, potem pa lahko to izkoristimo za nekaj večjega v Evropi. Na žalost Olimpija izkušenj z evropskimi tekmovanji nima, zdaj se poleg lige prvakov in evropske lige odpira še možnost igranja v konferenčni ligi. To so cilji, na katere se mora klub, kakršen je Olimpija, osredotočati. Kot sem rekel, zdi se mi, da je vizija prava, in ker je to v skladu z mojim razmišljanjem, je bil to eden glavnih razlogov, da sem prišel v Ljubljano. Sem nisem prišel, da bi oddelal osem tekem, kolikor jih je ostalo do konca prvenstva. Sem nisem prišel z miselnostjo 'kar bo, pa bo'. Delamo tudi z mislijo na naslednjo sezono in poskušali bomo ustvariti Olimpijo, ki je sposobna igrati v Evropi.

Pretehtala je torej Evropa?
Točno tako. Igranje v Evropi je vizija, ki me je prepričala. Nogomet v tem mestu to potrebuje in si to tudi zasluži, zato mora biti za Olimpijo to na vrhu lestvice prioritet.



Glede na to, kako hitro se je vse skupaj odvilo po remiju z Domžalami in odhodu Dina Skenderja, ste najbrž približno slutili, kaj se pripravlja, in so bili dogovori v teku že nekoliko prej.
...

CELOTEN INTERVJU Z ROBERTOM PROSINEČKIJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija
Značke: olimpija, prosinečki

Članki iz rubrike