zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
1 22.03.2022 11:36:19

Kdaj bo MARIBOR LAHKO MIREN? Tukaj je odgovor TEKMECA v boju za NASLOV PRVAKA

Grega Wernig
Koprčani imajo dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Koper je proti Aluminiju upravičil vlogo favorita. Osvojil je pomembne točke in ostal v igri za naslov prvaka, toda gostitelji so do želenega dosežka – nekoliko presenetljivo – prišli nekoliko drugače, kot smo bili navajeni. Niso blesteli, nikakor ne, in tudi sicer nogometni sladokusci niso prišli na svoj račun. Kanarčki so se odrekli dinamiki kot svojemu prepoznavnemu orožju in iskanju najkrajše poti do nasprotnih vrat. Namesto tega so vztrajali pri posesti žoge in bili potrpežljivi.

V končnici prvega polčasa so dočakali svoj trenutek. Iz najstrožje kazni so povedli, nato pa je sledil še idealen uvod v drugi del. Z vodstvom 2:0 je bila domača naloga opravljena, rumeno-modri so se sprostili in dogajanje je tako postalo precej bolj divje. Do izraza so v večji meri prišli tudi Štajerci, toda Primorci so bili vendarle bližje tretjemu golu kot Kidričani prvemu.
"V pripravi smo veliko pozornosti posvetili posesti, takšno tekmo smo pričakovali. Ni bilo lahko, nasprotnik se je organizirano branil. V tem segmentu smo bili boljši kot na nekaterih prejšnjih preizkušnjah, s kreativnostjo smo si pripravili nekaj priložnosti. Lahko bi dosegli še kakšen gol, a sem zadovoljen. Ni šlo za nabite žoge. Mislim, da smo malce napredovali, vendar je res, da imamo različne tipe igralcev. Tokrat so bili na igrišču tehnično malce bolj podkovani in potem je lažje, verjamem pa, da smo sposobni odigrati dobro tekmo proti komurkoli. Zasluženo smo zmagali. Osvojili smo zelo pomembne točke, ohranili priključek z vrhom in gremo naprej," je po 14. zmagi v dozdajšnjem delu prvenstva pripovedoval Zoran Zeljković.

zeljkovic dj
Domen Jančič


V prvem polčasu je bilo za okus marsikoga vendarle nekoliko preveč igre v širino. "Morda v določenih trenutkih, toda nekajkrat smo tekmece dobro izigrali, ampak akcije nismo zaključili zaradi slabega sprejema ali česa podobnega. Ponovil bom, da proti tako obrambno naravnani zasedbi ni bilo lahko, v prihodnje bomo poskušali biti še boljši. V nadaljevanju je bilo drugače, na voljo je bilo nekaj več prostora. Veseli me, da dokazujemo, da zmoremo," je poudaril trener Kopra.
Glede na zdravstveni bilten se zdi, da je reprezentančni premor prišel v pravem času, povrhu sta jo v nedeljo skupila še kapetan Ivica Guberac (zamenjal ga je Andrej Kotnik, ki se je izkazal z imenitno podajo za drugi gol) in Ivan Novoselec, zaradi česar se je v zadnji tretjimi obračuna v vlogi osrednjega branilca preizkusil Karlo Bručić. "Premor je dobrodošel, nabralo se je kar nekaj tekem. V obdobju, ki je pred nami, bomo poskušali nadgraditi določene stvari, saj bi bili v končnici sezone radi takšni, kot želimo biti. Vrnili se bodo nekateri igralci, kar je odlično. Približuje se tudi polfinale pokalnega tekmovanja in potrebovali bomo vsakega posameznika," je dejal 41-letni strokovnjak na klopi prvoligaša z Bonifike.
Izhodišče pred zadnjimi osmimi krogi je obetavno, Maribor ni daleč ... "Da, izhodišče je dobro. Mogoče nisem realen, a ne gre prezreti številnih kadrovskih sprememb. Navsezadnje smo prodali tudi najboljšega strelca Nardina Mulahusejnovića, zdaj se nam je poškodoval Maks Barišić, toda zagotovili smo si širino kadra. Veliko je novih igralcev, tudi iz druge lige. Ta ekipa potrebuje čas, toda kljub temu mislim, da lahko že zdaj rečemo, da se v te fante izplača vlagati in da smo na dobri poti. Napovedovali so nam, da bomo hitro padli, ampak jaz verjamem v te fante, verjamem v vse nas. In verjamem, da smo sposobni velikih stvari," je odločen Zoran Zeljković.
Toda vijoličasti vendarle imajo prednost treh točk, ki ni zanemarljiva. Kako mirni so lahko na vrhu? "Mirni bodo lahko šele takrat, ko si bodo, če si bodo, tudi teoretično zagotovil prvo mesto. Mi tako dolgo ne bomo odnehali," se je odzval trener kanarčkov.

Članki iz rubrike