Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.02.2022 10:42:38
Deli članek:

Nekdanji VIJOLIČASTI DVOJEC BLESTEL, Simon Rožman zelo odkrito: Tega NE RAZUMEM! Če je tako, se je treba VPRAŠATI MARSIKAJ … (video)

Martin Metelko

Bravo je bil prepričljivo boljši od Celja.

Nogometaši Brava so s prepričljivo zmago v dvoboju s Celjani nagradili točko iz Fazanerije in še naprej ohranjajo stik z vrhom lestvice. Grofje so v Šiški resda začeli silovito, v uvodnih desetih minutah so povsem prevladovali, a tega niso unovčili z vodstvom, nakar so preprosto 'ugasnili'.

In bili kmalu kaznovani, Šiškarji so v 15. minuti povedli po čudoviti akciji. Najprej se je s filigransko natančno podajo na levo stran izkazal Simon Nsana, Matija Kavčič pa je žogo poslal v sredino, kjer jo je v mrežo preusmeril Gregor Bajde. In kmalu zatem udaril še enkrat, za drugi gol je izkoristil podajo Gala Jureža po enostavni akciji, končni izid je v 77. minuti postavil Loren Maružin. Dvakratni strelec pa ni bil edini nekdanji igralec Maribora, ki je blestel, to velja tudi za Martina Kramariča, ki je zlasti pri tretjem zadetku pokazal svojo kakovost. Najprej si je na sredini igrišča priboril žogo, nato pa zares mojstrsko zaposlil hrvaškega napadalca in mu omogočil soočenje z vratarjem za 3:0.

Celjani so doživeli drugi poraz v nadaljevanju prvenstva, mnoge okrepitve za zdaj še niso prinesle želenega učinka, Simon Rožman je bil upravičeno nejevoljen. "Začeli smo dobro. Če bi izkoristili, kakšno priložnost, bi to spremenilo potek tekme. Nato smo na prelahek način dobili gol in se vse do polčasa nikakor nismo mogli več vrniti v ritem. Po nekaj spremembah je bilo v nadaljevanju boljše, imeli smo nekaj situacij, da bi se lahko vrnili v igro, a nismo zadeli," je dejal trener Celja.

"Govorica teles in stres tekme so me morda malce presenetili. Ne vem, zakaj so fantje v takšnem stresu in ne kažejo tistega, kar kažejo na treningih. Moramo jih dvigniti. Ne razumem, da nam je lahko ob visokih ciljih slovenska liga stres. Tega enostavno ne morem razumeti. Če je za igralce, ki sanjajo o večjih klubih, slovenska liga pritisk, potem se je treba marsikaj vprašati. Moramo jih dvigniti. Treba bo najti mir in ekipo ter jo stabilizirati. Ogromno trdega dela je pred nami," je kritično pristavil Simon Rožman.

Martin Metelko