Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.02.2022 10:28:19
Deli članek:

NEPRIČAKOVANO razkritje iz MARIBORA: Član Olimpije si je želel okrepiti Maribor, pogovori so bili ...

Grega Wernig

Član Olimpije Tomislav Tomić bo do konca sezone nosil dres Celja.

Prestop Tomislava Tomića iz Olimpije k Celju se je zgodil v zadnji uri zimskega prestopnega roka. Obe strani sta uspešno izpeljan posel razkrili v sredo, Tomić pa je za spletno stran svojega novega kluba dejal: "Z gospodom Valeriyjem sva se veliko pogovarjala in ostala na vezi vse do zadnje ure, ko je postalo jasno, da se selim v Celje. Resnično sem vesel, da sta se kluba uspela dogovoriti, saj sem imel veliko željo priti in postati del te ekipe. Imam zmagovalno mentaliteto, ki jo želim prenesti na soigralce. Smo v polfinalu pokala in imamo lepo priložnost, da se že v prvi sezoni tega ambicioznega projekta klub polasti lovorike."

Toda v zadnjih dneh je bilo okoli Tomića očitno zelo vroče, športni direktor Maribora Marko Šuler je razkril, da je bil ponujen tudi vijoličastim. Še več, željo je pokazal tudi ljubljenec navijačev Olimpije. "Res je, pogovarjali smo se. Obstajala je možnost, da bi se nam pridružil, ampak na koncu ni šlo skozi," je za začetek pritrdil snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. Jasno je, da nas je zanimalo predvsem to, zakaj do prestopa ni prišlo. Kdo je bil tisti, ki je potegnil ročno zavoro? "Nekako se nekatere stvari niso poklopile, odločili smo se, da zaupamo fantom, ki jih imamo v kadru," je dejal Šuler.

Ne glede na to, da Tomislav Tomić na koncu ni pristal v Ljudskem vrtu, ima športni direktor Maribora o novopečenem članu Celja zelo dobro mnenje. "Vsi pogovori so bili zelo korektni. Nogometaš je pokazal željo, da bi prišel k nam. A kot rečeno, na koncu smo se odločili, da vendarle poskusimo z našim kadrom. Vemo pa, kakšen nogometaš je Tomislav Tomić. Iskreno povedano, me zelo čudi, da so ga pri Olimpiji izpustili iz rok, da je bil prost pri izbiri novega kluba. A to ni moja stvar," je še dejal Šuler.