Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rb
rb
15 25.01.2022 11:05:35

NEJC VIDMAR v dresu MURE? Takšen je odziv iz FAZANERIJE …

Domen Jančič
Kakšen bo nadaljnji status izkušenega čuvaja mreže?

V začetku tedna se je na treninge murašev v Beleku vrnil Nik Lorbek, ki je okreval po preglavicah s trebušno virozo, zaradi katere je moral pomoč poiskati celo v bolnišnici, še vedno pa po individualnem programu vadi Matko Obradović. In dejstvo je, da stanje njegovega hrbta začenja vse bolj skrbeti vse tiste, ki so tako ali drugače povezani z Muro. Težave namreč še zdaleč niso nedolžne. V jesenskem delu sezone je bolečine blažil z injekcijami in tabletami, ampak v nedogled ni šlo, zato je izpustil zadnji lanski preizkušnji proti Vitesseju in Kopru. Nazadnje je med vratnicama stal 4. decembra, ko so Prekmurci osvojili pomembne točke v obračunu s Taborom.

"Obiskal sem kar nekaj zdravnikov in zbral veliko različnih mnenj. Na koncu smo se odločili, da ne grem na operacijo in poskušam povsem okrevati brez nje," je ob začetku priprav povedal izkušeni čuvaj mreže. Pred odhodom na osrednji del zimskih priprav je bil želeni scenarij, da bi se na igrišče vrnil v zadnjem spopadu na turških tleh proti Slavii iz Sofije, vendar nič ne kaže, da bi se to lahko zgodilo. Še več, vse bolj negotov ostaja tudi njegov nastop na zaostali tekmi 17. kroga proti Olimpiji 9. februarja, ki bo odprla drugi del prvenstva.

Tako pač ni pretirano presenečenje informacija, ki nam je prišla na uho, da se v Fazaneriji spogledujejo z možnostjo v svoje vrste privabiti še enega vratarja. "Če bi našli kaj pametnega, bi to možnost izkoristili. Seveda upamo oziroma verjamemo, da bo z Matkom vse okej, vendar moramo razmišljati tudi o drugih scenarijih. Moramo biti pripravljeni," je potrdil Denis Rajbar.

Nekateri viri so nam prišepnili, da bi bil lahko eden od kandidatov Nejc Vidmar, na katerega v Stožicah ne računajo več. "Prosim? Ah, ne ... O tem nismo razmišljali," je odvrnil športni direktor Mure in obenem poudaril, da ne gre za nezaupnico Marku Zalokarju. "Nikakor ne. Pripravljeni moramo biti na vse. Kaj pa, če se tudi njemu kaj pripeti? Potem bomo ostali pri mladincih, kar ne bi bilo dobro. Za zdaj je vse v redu, to nas kakopak veseli, toda stvari se lahko hitro obrnejo tudi v drugo smer. Iščemo dovolj kakovostnega vratarja, ki bi se hkrati zavedal svojega statusa oziroma se sprijaznil s tem, da ne bi bil v ospredju. Da bi bil druga ali tretja rešitev," je pojasnil Denis Rajbar in priznal, da ni izključen prihod še kakšnega napadalca. "Potekajo določeni pogovori v tej smeri, vendar ni še nič dorečeno. Imamo nekaj različic, čeprav so se finančni apetiti igralcev po našem naslovu prvaka in skupinskem delu konferenčne lige močno povečali. Ampak vemo, kje je naša meja, čez katero ne bomo šli."

Članki iz rubrike