vladimir-putin, gobe, rojstni-dan Svet24.si

Spodletel poskus atentata na Vladimirja Putina

nina-osenar Svet24.si

Po štirih letih se je oglasila Nina Osenar: "Zrla...

franci matoz bobo Necenzurirano

Šef Pošte pri obrambi računa na Matoza in ...

danijel krivec bobo Reporter.si

Danijel Krivec skoraj padel skupaj, ko je zvedel, ...

Schumacher Ekipa24.si

Na prodaj osebni avtomobil Michaela Schumacherja! ...

profimedia-0609155249 Odkrito.si

Otroka za las pobegnila iz očetove hiše groze

GW1L6797 Ekipa24.si

Škandal v Fazaneriji! Z nacističnim pozdravom na...

nu
nu
0 17.01.2022 14:56:56

RAZKRIVAMO! Veliki up OLIMPIJE po hudi bolezni SPET NA ZELENICI in tik pred prestopom!

Stefan Petrović
Martin Metelko
Mladi nogometaš Olimpije spet na treningih in pripravljen na nove izzive.

Šele 20-letnemu nogometašu Olimpije se je pred začetkom letošnje sezone življenje obrnilo na glavo. Stefan Petrović je moral praktično čez noč prekiniti s kariero, po številnih zdravstvenih težavah so zdravniki odkrili, da ima tumor na ledvicah. V klubu so mu stali ob strani, takratni predsednik Milan Mandarić pa je z mladeničem kljub zahrbtni bolezni podaljšal sodelovanje.

"Veseli me, da sem podaljšal pogodbo z Olimpijo, pri kateri sem že, odkar sem začel z igranjem nogometa. Veliko sem že doživel v zelenem dresu in zadovoljen sem, da se bo ta zgodba nadaljevala. Zelo lepo je, da mi je klub na ta način izkazal podporo ob tem, kar se mi dogaja. Čutim tudi, da me podpirajo soigralci. Trenutno moje misli niso pri nogometu, ampak komaj čakam, da se vrnem in pomagam fantom pri doseganju zastavljenih ciljev," je takrat povedal Petrović.

petrovic 1

Sledilo je obdobje kemoterapij, v začetku lanskega septembra so mu odstranili ledvico. Zdravljenje je bilo uspešno, pred mladeničem pa naporna pot k vrnitvi v staro formo. Ni se dal, s trmastim karakterjem pa je dokazal, da zmore vse. Že dva meseca kasneje so mu zdravniki prižgali zeleno luč, po več mesecih se je lahko vrnil na treninge, sprva kakopak po individualnem programu.

Iz treninga v trening je napredoval, pred vstopom v leto 2022 pa je novo vodstvo Olimpije sklenilo, da potrebuje predvsem igralne minute. Teh mu v Ljubljani niso mogli zagotoviti, skupaj z igralčevim zastopnikom pa so se dogovorili, da bo za ofenzivnega vezista najboljša rešitev posoja. S kranjskim Triglavom so sklenili dogovor o posoji do konca sezone, od začetka tega leta pa že trenira s svojimi novimi soigralci.

petrovic

Pri drugoligašu Triglavu so ga igralci lepo sprejeli, kakor tudi trener Boštjan Miklič. Slednji Petrovića odlično pozna, z njim je nenazadnje sodeloval že pri Olimpiji, ko je bil še trener mladincev, pred selitvijo k Triglavu pa je nekaj časa opravljal vlogo pomočnika takratnega glavnega trenerja zmajev Roberta Pevnika. V Kranju je do tega dela sezone poskrbel za odlične rezultate, dvignil ekipo, poleg Gorice pa je Triglav v tem trenutku celo glavni kandidat za vrnitev med elito.

Vsekakor bo zanimivo videti, kako se bo novopečeni član Triglava znašel v drugi ligi in v drugem klubu. Že novo okolje je zanj velikanska sprememba, saj je Petrović vso svojo kariero član Olimpije, bil je član vseh starostnih kategorij in veljal za velikega upa ljubljanskega prvoligaša. Zdaj je dobil drugo priložnost, kot obljublja sam, se je po zahrbtni bolezni vrnil še močnejši in boljši.

Članki iz rubrike