Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 15.01.2022 12:04:52

Maribor potrdil ODHOD, Marko Šuler pravi: Ideja je bila DRUGAČNA ...

Grega Wernig
Izkušeni vezist je postal nekdanji član vijoličastih.

V Ljudskem vrtu so potrdili odhod izkušenega vezista, Blaž Vrhovec bo kariero nadaljeval na Cipru, njegova naslednja postaja je Anorthosis Famagusta. "Dejstvo je, da je bila ideja drugačna. Toda Blaž je želel nov izziv, z igranjem v tujini in pri tem smo iskali nekakšno vmesno rešitev, ki bi bila sprejemljiva tako za klub kot za igralca. Blaž je dobil finančno ponudbo, ki naredi razliko, kot klub pa smo dosegli sporazum o ustreznem nadomestilu. Imeti igralca, ki je z mislimi drugje v zadnjih mesecih pogodbe in potem odide kot prost igralec, ne bi bilo sprejemljivo. Sklenjen je dogovor in Blaž odhaja, klub pa prejme odškodnino. Lahko mu izrazimo veliko zahvalo za skupno obdobje, ki je bilo zelo uspešno. Odhaja kot državni reprezentant in dolgoletni član moštva, ki mu želimo obilo uspeha na novi poti," je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

In kakšen bo odziv snovalca kadrovske politike ob odhodu nadvse pomembnega člena ekipe? "Kratkoročno smo predvideli rešitve znotraj kadra, a bomo kar aktivni v prihodnjih dneh. Ne bomo pa šli zaletavo v takojšnje iskanje zamenjave, saj je trg preplavljen z igralci, ki imajo kvaliteto in so finančno dosegljivi. Prestopni rok se šele začenja, lahko se zgodi marsikaj," je odvrnil nekdanji odlični branilec.

"Po petih letih in pol je napočil čas, da se poslovim. Zvrstili so se številni nepozabni trenutki, na koncu pa se spomniš le tistih dobrih, slabi se pozabijo. V tem primeru gre za posebno zgodbo, vez, ki je ni mogoče pretrgati. Klub in mesto sta mi dala vse, kar sem si kadarkoli želel. Glede kariere in zasebnega življenja. Tukaj sem doživel najlepše nogometne trenutke, od lige prvakov do naslova prvaka. Tukaj sem si ustvaril družino, dom. Oba otroka sta rojena v Mariboru, mesto mi je dalo veliko prijateljev. Ni se bilo lahko odločiti za odhod, a sem začutil, da je prišel čas v karieri, ko sem želel preizkusiti nekaj, kar me je mučilo, saj sem si vedno želel, da bi igral tudi v tujini. Vesel sem, da smo s klubom dosegli dogovor in smo se razšli v prijateljskih odnosih. Vedno se bom rad vračal v Maribor, to ni zbogom, ampak na svidenje. Upam, da se vidimo že maja. Da bom lahko na stadionu zaploskal fantom, ko bodo dvignili trofejo, kar si Maribor tudi zasluži," pa je ob zamenjavi klubskih barv povedal Blaž Vrhovec.

Članki iz rubrike