Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 10.01.2022 10:37:41

MAKS BARIŠIĆ: Ponudba OLIMPIJE ali MARIBORA? Takole je ...

Martin Metelko
Najboljši strelec lige še vedno na Bonifiki.

Koprčani so po nekaj dneh treningov ob koncu tedna odigrali prvo prijateljsko preizkušnjo, ki se ni razpletla po njihovem okusu. Presenetila jih je Opatija, ki je po prvem delu hrvaškega drugoligaškega prvenstva na zadnjem mestu lestvice; na Bonifiki je zmagala z 1:0, edini gol je v 15. minuti dosegel Antonijo Pejanović.

Kanarčki so premierni dvoboj v letu 2022 začeli v postavi Adam, Palčič, Žužek, Krajinović, Jelić Balta, Jašaragić, Vošnjak, Bešir, Oštrek, Šušnjara in Osuji, v nadaljevanju so bili na zelenici še Rudonja, Barišić, Varešanović, Guberac, Grudina, Golemac in Cukjati. "Ne bi iskal izgovorov, noben poraz ni dober, bili smo kaznovani za neučinkovitost. Nasprotnik je iz malo priložnosti zadel in zasluženo zmagal. Imamo težke noge, to je bilo opazno, hkrati se nam je nekaj igralcev komaj priključilo. Ne glede na to zmoremo precej bolje," je povedal trener Zoran Zeljković.
Zaigral je torej tudi Maks Barišić, govorice o njegovem odhodu kar nočejo potihniti, ampak glavni igralec zgodbe zagotavlja, da je z mislimi v Kopru. "Da, vsekakor. Priznam, da je zanimanja kar nekaj, toda dovolj konkretne ponudbe za zdaj še ni bilo. Sam pri sebi si ustvarjam cilje, ki jih bom poskušal uresničevati s Koprom," pravi z 11 goli najboljši strelec na slovenskem prvoligaškem prizorišču po prvem delu prvenstva in dodaja, da ne bo konec sveta, če bo tudi spomladi igral v rumeno-modri opravi. "Ne, če se bo tako razpletlo, ne bom razočaran."
Izkušnje iz tujine že ima in zelo dobro ve, da se tam ne cedita le med in mleko. "Vem, da tujina ni lahka. Ni tako lepo, kot misli marsikdo, v domačem okolju je gotovo najlažje delovati in si tudi najbolj srečen. A kot je nekajkrat poudaril že predsednik kluba, če bo prišla res dobra ponudba, bo treba temeljito razmisliti," je povedal Maks Barišić.
In če pride iz Olimpije ali Maribora? "Uh, dvomom, da bo. Oziroma dvomim, da bi me zadovoljila," se je smehljaje odzval 26-letni krilni napadalec, prvi mož Kopra Ante Guberac dodaja: "Ne vem, če mu lahko dajo več kot Koper ..."

Članki iz rubrike