Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.01.2022 11:19:59
Deli članek:

Na treningih MURE tudi BISER. Njegov potencial je IZJEMEN!

Aleš Cipot

Na treningih soboških črno-belih 29 igralcev.

Muraši so v ponedeljek pozno popoldne 'prižgali motorje' in začeli priprave na spomladanske izzive. Kakopak pod vodstvom Damirja Čontale, naslednik Anteja Šimundže ima na voljo 29 igralcev. Na njegovem seznamu so Matko Obradović, Marko Zalokar, Dušan Gyergyek, Lan Erjavec, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Samsindin Ouro, Rok Erniša, Klemen Pucko, Marin Karamarko, Klemen Šturm, Miha Kompan Breznik, Žiga Kous, Tio Cipot, Nik Lorbek, Matic Maruško, Tomi Horvat, Alen Kozar, Luka Bobičanec, Mihael Klepač, Žiga Škoflek, Kai Cipot, Mitja Lotrič, Nardin Mulahusejnović, Amadej Maroša, Niko Kasalo, Tilen Ščernjavič, Henrik Nerguti in Aleksandar Zeljković, ki bo prihodnjih 14 dni na preizkušnji, v jesenskem delu prvenstva pa je branil barve Beltincev.

Nadvse zanimiva je odločitev novega trenerja, da ekipi pridruži Nika Kasala, ki je 31. decembra dopolnil šele 16 let. Črno-beli biser blesti med svojimi vrstniki, v preteklem letu je bil zelo uspešen tudi v dresu slovenske kadetske reprezentance. "Bomo videli, kako se bo odzival na članske treninge. Potem bomo vse skupaj analizirali in se odločili, kako naprej. Že jeseni je dvakrat ali trikrat vadil s prvim moštvom, videti je bilo spodbudno, vsekakor pa je njegov potencial izjemen," je zatrdil Damir Čontala, ki sposobnosti obetavnega mladeniča odlično pozna.

Ponovimo, da v Murski Soboti ne računajo več na Marka Brkića in Stanišo Mandića, ki naj bi v prihodnjih dneh obljubil zvestobo novim delodajalcem, mladi branilec Azur Mahmić bo dodatne izkušnje in igralne minute pridobival na posodi. Kje, za zdaj ni znano …