Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

odbojka stozice Ekipa24.si

Selektor odbojkarjev Gheorghe Cretu se je ...

rade-šerbedžija Revija Stop

Večer za Mileno - Rade Šerbedžija razkril njeno...

pogacar roglic mohoric 20 af Ekipa24.si

To je slovenska olimpijska reprezentanca, seznam ...

rb
rb
0 23.12.2021 12:47:51

MURINA številka 10 poslala JASNO SPOROČILO o svoji prihodnosti v Fazaneriji! Takole je ….

alesfevzer.com
Vse boljši vezist je postal eden od ključnih členov aktualnih prvakov.

Če je jesenski del sezone Žana Karničnika dokončno izstrelil v orbito in naposled tudi v izbrano vrsto, je Tomi Horvat gotovo igralec, ki je v tem obdobju v Fazaneriji najbolj napredoval. Delal je korake naprej in s številko 10 na hrbtu, ki jo je nasledil od Nina Koutra, postal eden od ključnih mož v črno-beli zasedbi, za katero je sanjskih 12 mesecev. "Za nami je čudežno leto. Že prvi naslov prvaka je bil seveda nekaj posebnega, nato pa se nam je uspelo uvrstiti še v skupinski del konferenčne lige. Da, vse to je nekaj izjemnega. Morda bi lahko na evropskem prizorišču osvojili tudi kakšno točko več. Menim, da bi si jo po prikazanih igrah zaslužili, toda zmaga proti Tottenhamu je bila češnja na torti tako zelo uspešnega obdobja. Ne smemo zanemariti spoznanja, da smo merili moči z ekipami z večdesetmilijonskimi proračuni, ki so za nas nedosegljivi. To je v primerjavi z nami drug svet, a smo se borili po najboljših močeh, se sproti učili in mislim, da smo v Evropi pustili spodoben vtis. Da smo dostojno zastopali klubske in barve slovenskega nogometa," je povedal Tomi Horvat.

Tudi zanj je bil skalp angleškega velikana nekaj posebnega; v 11. minuti dvoboja je načel mrežo londonske zasedbe in prebudil upanje, da bi se lahko uresničil veličasten večer. Z mojstrovino, z 'golasom' ... "To je bil moj vrhunec," je pristavil 22-letnik, ki ga je razveselilo, da je okolica znala ceniti uspehe ekipe. "Ker ničesar ni dojemala kot nekaj samoumevnega. Zmaga nad Tottenhamom to denimo tudi ne more biti, enako velja za vse druge dosežke. Navijači so pokazali spoštovanje do rezultatov, ki smo jih dosegli, znali so nagraditi trud, ki smo ga vlagali v to, da bi bili uspešni. Ampak to je zdaj za nami, na tem ne smemo zaspati. Gremo naprej, da bi bili čim boljši tudi v prihodnje. Da bi še naredili kaj dobrega."

Nismo se hoteli zadovoljiti

Ko so Prekmurci osvojili prvenstveno lovoriko, je prevladovalo mnenje, da so se dotaknili plafona in da bo zdrs zato neizbežen, namesto tega so s konferenčno ligo postavili nov mejnik. "Nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še bolje. Vedno so rezerve, mi smo jo znali unovčiti, izkoristiti. Nikakor se nismo hoteli zadovoljiti s tem, da smo morda prišli do najvišje točke, temveč smo želeli še več. Uspelo nam je, vendar tudi to ne sme pomeniti konca. Ne smemo razmišljati, da se kaj več ne da storiti, ampak moramo misli in vso energijo usmeriti v to, da si prizadevamo vse skupaj ponoviti, in če bi bilo to le mogoče, tudi nadgraditi. Za nami je nadvse dragocena izkušnja. Spoznali smo, kaj pomeni igrati na takšni ravni. Lepo je bilo biti v družbi uglednih ekip, igrati na čudovitih stadionih. V tem smo uživali in vse to bi radi doživeli znova," je pozitivno nastrojen vse boljši Turniščan.
Posledicam natrpanega urnika se je bilo v prvenstvu vendarle skoraj nemogoče izogniti, zlasti na začetku sezone je bilo preglavic v domačem tekmovanju kar precej. "Potrebovali smo nekaj časa, da smo se navadili na zgoščen ritem, naposled nam je to v največji meri uspelo. Ker smo bili telesno res zelo dobro pripravljeni. Druge ekipe niso igrale vsake tri ali štiri dni, pa smo lahko nekajkrat videli, da so težave s krči imeli naši nasprotniki," je dejal Tomi Horvat, toda točk je vendarle manj, kot so si na ravnici želeli. Pogled na lestvico ni navdušujoč. Mura ima na petem mestu ob tekmi manj 10 točk manj od vodilnega Maribora. "Zaostanek ni zanemarljiv, malce je prevelik, v nadaljevanju prvenstva bo to treba spremeniti. Ne bo lahko, vendar pa bomo igrali manj tekem. Na vsako se bomo lahko še bolj temeljito pripravili, osredotočeni bomo zgolj na ligaško tekmovanje in verjamem, da bo vse to vplivalo na našo dobro podobo. Vsekakor verjamem, da še vedno lahko krojimo vrh lestvice, nič še ni izgubljeno. Storiti moramo vse, da bi čim bolje vstopili v pomlad, z nekaj zaporednimi zmagami v tako izenačeni ligi bi bili hitro spet blizu položaja, ki si ga želimo. Na voljo je dovolj točk."

tomi horvat ac
Aleš Cipot
Kakšen gol več, kakšna podaja več


Če bodo igre našega sogovornika tako dobre, kot so bile v prejšnjih mesecih, bodo cilji lažje uresničljivi. "S svojimi predstavami sem zadovoljen. Mislim, da je bilo kar v redu. Mogoče bi lahko dosegel kakšen gol več, zmanjkala je tudi kakšna podaja, ampak imam občutek, da sem kot igralec napredoval. Toda to še ni to. Vem, da lahko igram še precej bolje in ekipi dam še več."
Morda je h korakom naprej prispevala tudi številka 10, ki jo je nasledil od Nina Koutra. Vemo, da ima v nogometu poseben pomen. "Mogoče je kaj tudi na tem. Tega ne vem, zavedam pa se odgovornosti te številke. Prinaša dodaten pozitiven pritisk, da moraš biti čim boljši. Vedno in povsod. Od tebe vsi nekaj pričakujejo in trudil sem se, da ne bi razočaral ter bi prispeval čim večji delež k uspehom moštva."
Že nekaj časa je nemogoče preslišati namigovanja, da bi utegnila številka 10 v Fazaneriji kmalu dobiti novega lastnika. Ogledniki mnogih klubov predstav enega od ljubljencev navijačev kajpada niso spregledali in za marsikoga že zimski odhod ne bi bil pretirano presenečenje. "O tem ne razmišljam, nikamor nočem na silo. Če bi prispela prava ponudba, bi se s klubom gotovo hitro dogovorili, vendar nisem obremenjen s tem, da bi moral čim prej v tujino. Za vsako ceno nikakor ne! Z mislimi sem le pri Muri, osredotočen sem na svoje obveznosti v Murski Soboti. Gremo še enkrat dvignit 'kanto', potem se bomo pogovarjali, kako in kaj naprej," je odvrnil Tomi Horvat. In navdušil navijače črno-belih ...

Značke: tomi-horvat, mura

Članki iz rubrike