krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

pavec Njena.si

Hčerka Janija Pavca skočila v pevske vode

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

nu
nu
0 10.10.2021 13:01:18

BREZ ZADRŽKOV! Maribor ni brez napak, nekatere so še zdaj odpravljali: Igralci so zahtevali več, takrat ...

Grega Wernig
Drago Cotar je že 15 let predsednik nogometnega kluba Maribor, v teh časih pa je preživel tako težke kot zelo prijetne trenutke.

Pred leti se je Maribor znašel v precejšnjih finančnih težavah, v zadnjih letih pa je z dobrim delom postal zelo stabilen slovenski prvoligaš. Ni skrivnost, da je zdaj v zelo dobrem finančnem stanju, čeprav se stanje lahko hitro obrne v nasprotno smer. Predsednik Maribora Drago Cotar ne skriva, da so v preteklih letih naredili kakšno napako, z nekaterimi od teh so se še zdaj ukvarjali.
"Morda smo v vsej tej evforiji naredili tudi kakšno napako. Ne, da smo se obnašali kot pijani milijonarji, a tu in tam smo naredili napačno potezo, pogodbe z nogometaši so bile preveč dolgoročne, s tem smo se še zdaj ukvarjali. Nismo se zavedali, da bi bilo malo prej treba stvari spremeniti. A po uspehih so igralci zahtevali več, takrat smo tudi imeli več. Zmeraj je bilo tako, da smo porabili toliko, kolikor smo imeli. K sreči nismo šli v to, da bi vse razdelili in si še sposodili, ker bo prihodnje poletje zopet prišel denar. To smo preprečili, a lahko bi nam ostalo več," 
je v intervjuju za Večer dejal Cotar in se dotaknil tudi premij ob uspehih, ki so bile po mnenju številnih previsoke. "Ne. Premije niso bile problem, problem je bil, da so bile osnovne plače relativno visoke za naše razmere in sklenjene za preveč časa. Nagrade morajo biti, a mi smo povišali tudi plače, ker so vsi vedeli, da denar je," je zatrdil Cotar.

Značke: maribor, cotar

Članki iz rubrike