Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
27.08.2021 09:39:12
Deli članek:

Takšnega Anteja Šimundže NISMO POZNALI! V Gradcu je 'SNEL ROKAVICE' in povedal vse

Aleš Cipot

Sobočani so proti Sturmu od 54. minute imeli igralca manj na igrišču.

Murašem podvig ni uspel. Po zmagi s 3:1 v Fazaneriji so nogometaši Sturma pred svojimi navijači zmagali z 2:0 in si zagotovili nastop v skupinskem delu lige Europa, Prekmurci bodo svojo pot na mednarodnem prizorišču nadaljevali v konferenčni ligi.

V Gradcu so se v prvem delu predstavili v sposobni podobi, a si znova privoščili individualno napako, dvoboj pa je bil zaključen v deveti minuti nadaljevanja, ko je Jose Maria Sanchez Maticu Marušku pokazal drugi rumeni karton in kakopak je moral predčasno z igrišča. Odločitev španskega delivca pravice je bila prestroga, z igralcem manj so si nato do konca z obrambno držo prizadevali, da ne bi doživeli visokega poraza.

Tudi Ante Šimundža razočaranja ni skrival. Ali bolje – jeze! Navadili smo se, da sodniških odločitev skoraj kot po pravilu ne komentira, tega se je vedno znova izogibal, tokrat pa je svoje pravilo prekršil. Z ostrimi besedami. Takšnega ga do poznega četrtkovega večera nismo poznali. "Vse skupaj me malo žalosti. Delati analizo po tem dvoboju je malce nepošteno do nas. Zakaj? Ker mislim, da je bil sodnik najslabši akter na igrišču. Menim, da je z izključitvijo našega igralca popolnoma 'ubil' tekmo, zato jo je težko analizirati,« je bil zelo jasen strateg Mure. »Sem pa zelo ponosen na fante. Zelo sem ponosen na vseh osem kvalifikacijskih preizkušenj, na katerih smo se predstavili v dobri luči in si zagotovili jesen v Evropi," je še pristavil mariborski strokovnjak na klopi slovenskih prvakov.