Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 30.07.2021 22:13:35

Novinci v ligi se ne šalijo, v prvih treh krogih še ne poznajo poraza

Grega Wernig
Nogometaši Kalcer Radomelj so v 3. krogu Prve lige Telemach Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

* Športni park, sodniki: Jug, Pospeh, Špur.
* Strelca: 0:1 Zabukovnik (42.), 0:2 Nuhanović (79.).
* Aluminij: Banić, G. Pečnik, T. Pečnik (od 77. Brest), Marinšek, Kidrič (od 77. Kadrić), Petek, Flakus Bosilj (od 69. Bizjak), Bolha, Nkama (od 69. Prša), Krefl (od 86. Ploj), Azemović.
* Kalcer Radomlje: Šugić, Primc, Jazbec, Zabukovnik (od 46. Pišek, od 84. Blaić), Nuhanović, Cerar (od 84. Kregar), Šarić (od 62. Varga), Ihbeisheh, Mužek, Pogačar, Guček.
* Rumeni kartoni: Bolha, Azemović, Bizjak; Jazbec, Pišek.
* Rdeči karton: Bolha (95.).

S tekmo med Aluminijem in Kalcer Radomljami se je v Kidričevem začel 3. krog Prve lige Telemach Slovenije. Prvih treh točk v novi sezoni so se veselili gostje, ki so zasluženo slavili z 2:0. Po dveh neodločenih izidih proti Bravu in Olimpiji je Kalcer še neporažen, Aluminij, ki je v uvodnih dveh krogih prav tako dvakrat remiziral, pa v novi sezoni ostaja brez doseženega zadetka.

V soboto sta na sporedu tekmi Mura - Bravo in Celje - Koper, v nedeljo pa najprej Domžale - CB24 Tabor Sežana, ob 20.15 v Stožicah pa še Olimpija - Maribor.

Naslednji konec tedna bo Kalcer Radomlje gostil Maribor (7. 8.), Aluminij pa državne prvake iz Murske Sobote (8. 8.).

Izenačen prvi polčas ni postregel z veliko priložnostmi. V beležkah je pristala 12. minuta, ko je Aluminij v dveh zaporednih akcijah nevarno ogrozil vrata gostov. Najprej je bil za las prekratek Rok Kidrič, po kotu pa je z glavo nenatančno meril Luka Petek.

Radomlje so dvakrat prišle do priložnosti za zadetek; prvo v 25. minuti je Mark Zabukovnik zapravil oziroma žogo iz neposredne bližine poslal v prečnik, drugo v 42. minuti pa je isti igralec pretvoril v vodstvo 1:0.

Akcijo je lepo začel Mateo Mežek, se spretno otresel nekaj domačih nogometašev, s podajo zaposlil Ivana Šarića, ki je v kazenskem prostoru našel Marka Zabukovnika, ta pa je okroglo usnje s 15 metrov poslal v zgornji levi kot vratarja Tiborja Banića.

V drugem delu se je igra razživela. V uvodnih petnajstih minutah so domači poskušali predvsem s streli od daleč, vendar sta bila Gašper Pečnik in Aljaž Krefl premalo natančna.

Ofenzivna igra Aluminija je gostom na drugi strani sprostila precej prostora, tako da je bil Kalcer s hitrimi protinapadi bolj nevaren.

Enega od teh je v 79. minuti na svoji polovici začel Sacha Varga, Marko Božič je lepo podal Sandiju Nuhanoviću, ta pa je žogo izkušeno po tleh poslal v mrežo in rešil vprašanje zmagovalca.

Značke: aluminij, radomlje

Članki iz rubrike