ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
6 20.07.2021 20:42:44

PRESTOPNA BOMBA IZ LJUDSKEGA VRTA: Marko Šuler pripeljal nogometaša, ki ga je lovila tudi - OLIMPIJA!

Grega Wernig
Vrhunska okrepitev za Mariborčane.

Odlični francoski vezist Antoine Makoumbou je v zgolj eni sezoni, kolikor je bil član sežanskega Tabora, dokazal, da poseduje vrhunsko kakovost. Tudi zato ne preseneča, da so lovke za njim stegnili tako Ljubljančani kot Mariborčani, prav tako ni presenečenje, da se je o veliki kakovosti Francoza začelo govoriti zunaj slovenskih meja. Srbski velikan Partizan je bil zelo vztrajen, Makoumbouja si je želel pripeljati v svoje vrste, da bi tako dodatno okrepil svoj kader, s katerim bo poskušal prekiniti prevlado Crvene zvezde. Tudi Olimpija je potrkala na vrata Sežančanov, vendar je hitro odnehala, potem ko jih je vezist češnjic zavrnil.

makoumbou af
alesfevzer.com
Bolj vztrajen je bil Maribor. Petnajstkratni slovenski državni prvaki so nujno potrebovali še eno svežo moč v zvezni vrsti, še enega organizatorja igre, ki bi razbremenil Jana Repasa. In našli so ga v Antoinu Makoumbouju. Že popoldne je do nas prišla informacija, da je prestop francoskega virtuoza iz Sežane v Ljudski vrt zelo blizu, zvečer je bila novica še dodatno potrjena, Štajerci pa so boj za prefinjenega vezista dobili predvsem zato, ker je bila Makoumboujeva velika želja, da podpiše za vijoličaste. V Parizu rojeni 23-letnik namreč ravno v Mariboru vidi odličen korak naprej v svoji nogometni karieri, tisto pravo, idealno stopničko za svoj nadaljnji razvoj. V preteklosti se je nekajkrat že opekel, ko je želel preskočiti preveč stopničk naenkrat – ni se mu uspelo prebiti v prvo ekipo nemškega Mainza ali francoskega Ajaccioja –, zato želi tokrat iti korak za korakom.

Vijoličasti bodo na drugi strani dobili nogometaša, ki bo že takoj prinesel dodano vrednost mlademu moštvu. Pod Rožmanovim vodstvom bi Makoumbou moral dodatno napredovati in se dokončno uveljaviti, saj je slog igre, ki ga goji strateg iz Štor, Francozu pisan na kožo. Ob tem je Makoumbou pred tremi dnevi dopolnil šele 23 let, kar seveda pomeni, da bi vijoličasti reprezentanta Konga v prihodnosti lahko tudi zelo bogato prodali. Glede na vezistov potencial ni izključena niti rekordna prodaja.

Članki iz rubrike