Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2021 14:10:22
Deli članek:

Trener Maribora Simon Rožman je pred četrtkovo EVROPSKO PREIZKUŠNJO jasen: ŽELELI SMO ...

alesfevzer.com

Mariborčani so končali tekmovalni del priprav, v četrtek pa jih že čaka evropska preizkušnja z armenskim predstavnikom Urartujem.

Vijoličasti so v dveh dneh odigrali prijateljski tekmi, ki sta razkrili marsikaj. Najprej so z 1:3 izgubili s poljsko Cracovio, včeraj pa so bili s 4:1 boljši od drugoligaša iz Beltincev. Trener Simon Rožman je po pripravah povedal: "Želeli smo razporediti minute, tako da bi do začetka tekmovalnega dela imeli enako obremenitev za vse igralce. Cracovia je zelo trdna ekipa z zgoščeno obrambo, ki ne pušča veliko medprostora, domala vsak dvoboj je na meji prekrška. Imeli smo prav takšno tekmovalno preizkušnjo, kot smo si jo želeli. Ni se izšlo rezultatsko, a smo imeli precej situacij v igri, ki nas lahko veselijo. Odigrali smo dobrih 60 minut, potem je prišlo do padca, ko so gostje zamenjali celotno enajsterico. Proti Beltincem pa smo bili nekoliko preveč rezervirani, predvsem v prvem polčasu sem pričakoval več. A zaključujemo to fazo z lepo zmago in optimizmom ob spoznanju, da je bilo postorjenega marsikaj dobrega."

Kader se je razširil z Danijelom Šturmom, na zadnji tekmi se je predstavil Max Taylor, na igrišče pa se je po skoraj osemmesečni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil tudi steber obrambe Nemanja Mitrović. "Vesel sem, da smo Mitrovića pripravili do te mere, da je po skoraj osmih mececih spet nazaj na igrišču. Test je dobro prestal, tudi sam je bil zadovoljen z odzivom in upam, da ga bomo v naslednjih tednih vrnili v tekmovalni ritem do tiste stopnje, da bo lahko zaigral na najvišjem nivoju," je dejal Rožman, nato pa dodal: "Vsi novinci, ki jih želimo videti v naši ekipi, kažejo, kar smo si želeli. Potencial, primerno delovno zagnanost. Šturm prihaja iz manjšega okolja, pred njim je še ogromno dela, Taylor pa trenutno še ni pripravljen za največje napore in ga najprej želimo videti na delu. Mladi, nadarjeni igralci, ki so željni dela, v skladu z našo usmeritvijo lahko pomenijo nove rešitve."

Ali je strokovnjak iz Štor že oblikoval udarno enajsterico? "Celoten kader mora biti v pripravljenosti. Tukaj so še PCR testiranja, vedno obstaja možnost, da kdo odpade in se lahko marsikaj obrne. Zato smo si prizadevali, da bi vsi igralci v zadnjih tekmah dobili večjo minutažo in bi ustrezno pripravljeni dočakali začetek sezone," je v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril Rožman.