Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
01.07.2021 10:01:07
Deli članek:

Tako je bila videti GENERALKA MURE za spopad s Škendijo (video)

Aleš Cipot

Dvoboj črno-belih in rdeče-belih se je razpletel brez zmagovalca.

Soboški črno-beli so v Gornji Radgoni proti Vojvodini odigrali peto prijateljsko preizkušnjo po začetku priprav, ki je bila hkrati generalka za prvo tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Škendiji, ki bo v torek na stadionu Toše Proeski v Skopju. Ante Šimundža je v ogenj poslal enajsterico, ki naj bi začela obračun proti zasedbi iz Tetova, dvoboj slovenskega in srbskega prvoligaša se je razpletel z izidom 1:1 (1:1).

Od prve minute so za Muro zaigrali Matko Obradović, Žan Karničnik, Matic Maruško, Jan Gorenc, Žiga Kous, Tomi Horvat, Nino Kouter, Klemen, Klemen Šturm, Luka Bobičanec, Staniša Mandić in Mihael Klepač, v nadaljevanju so priložnost dobili še Kai Cipot, Alen Kozar in Klemen Pucko.
Prekmurci so od prve minute vajeti igre vzeli v svoje noge, zagotovili so si kakovostno posest žoge in nadzirali potek dogodkov, vendar so bili v napadu premalo konkretni. Prišli so v nekaj obetavnih situacij, a je zmanjkal pravi zaključek, zato pa je bilo drugače po dobre pol ure igre, ko se je mreža rdeče-belih iz Novega Sada vendarle zatresla. Nino Kouter je s podajo za hrbet branilcev čudovito zaposlil Žigo Kousa, ki si je lepo umiril žogo in prišel z desne strani do soočenja z vratarjem, nakar je sledil mojstrski zaključek za vodstvo.
Po zaostanku in vmesni plohi so tudi tekmeci kdaj pa kdaj prišli na soboško polovico, toda Matko Obradović ni živel nevarno, zato pa je bilo v začetku nadaljevanja drugače z njegovim kolegom na nasprotni strani. Mura je krenila v ofenzivo in nogometaše Vojvodine prisilila v podrejen položaj. Črno-beli so stiskali obroč okrog obrambe in imeli nekaj priložnosti, vendar v odločilnih trenutkih niso bili dovolj zbrani, nekajkrat se je izkazal zanesljivi vratar Nikola Simić. Povišanje vodstva je tako rekoč viselo v zraku, ampak drugega gola ni bilo, nato pa se je zgodilo, kar se tolikokrat. Novosadčani so v 74. minuti uprizorili hiter in všečen protinapad, ki ga je z izenačenjem kronal Momčilo Mrkaić. V končnici so si slovenski prvaki prizadevali zagotoviti vnovično vodstvo, a brez uspeha, ostalo je pri neodločenem izidu.

Aleš Cipot