Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.06.2021 09:49:31
Deli članek:

HUD UDAREC za Muro! Pomembni člen ekipe je moral na KIRURŠKI POSEG, opravili so ga v zasebni kliniki

Grega Wernig

V Fazaneriji so se bili prisiljeni soočiti z neprijetno informacijo.

Samsindin Ouro je v drugi polovici šampionske sezone Mure pokazal, da so v Fazaneriji z njegovim prihodom zadeli v polno. Je pravšnja okrepitev za zvezno vrsto, s svojim pristopom je navijačem kmalu zlezel pod kožo, odigral nekaj zelo dobrih tekem, predvsem pa je bilo opazno, da je vztrajno napredoval in da ima dovolj potenciala, da bi lahko postal še (precej) boljši.

Kot smo že poročali, pa se je po uvodnem delu priprav poškodoval in na zadnjih treh prijateljskih preizkušnjah ga ni bilo v kadru. Zdaj je jasno, da ga ne bo še nekaj časa, in Sobočani se bodo morali na začetku nove sezone znajti brez njega. V Nemčiji rojeni vezist staršev iz Toga je namreč prestal artroskopijo kolena, po kateri naj bi okrevanje trajalo nekaj več kot mesec dni. Poseg je v svoji zasebni in nadvse priznani kliniki za ortopedijo v kraju Matulji v bližini Opatije opravil dolgoletni zdravnik hrvaške reprezentance dr. Boris Nemec.

Medtem so Ante Šimundža in njegovi varovanci kakopak v ritmu priprav, danes bodo odigrali naslednjo v nizu prijateljskih preizkušenj. V Gornji Radgoni se bodo pomerili z novosadsko Vojvodino, nakar jih jutri čaka še obračun z ruskim prvoligašem Rostovom. Oba dvoboja bosta zaprta za javnost, nakar bodo vse misli usmerjene zgolj še v prvi izziv v novi sezon – v premierni nastop v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti Škendiji, ki bo v torek (6. julija) na Stadionu Toše Proeski v Skopju. Povratni spopad bo teden dni pozneje v Fazaneriji.

Če Muro zadnji pripravljalni tekmi šele čakata, so njihovi nasprotniki iz Tetova z zadnjo pred soočenjem s črno-belimi že opravili; v torek so v Banskem merili moči z moštvom CSKA 1948 in člana bolgarske elite ugnali s 3:2 (1:0). Za prvaka Severne Makedonije sta v polno zadela Zejnullai in Ibraimi iz najstrožje kazni, za tretji gol pa je poskrbel Videv, ki je zatresel lastno mrežo.

Aleš Cipot