Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.06.2021 08:48:37
Deli članek:

Trener slovenskega prvoligaša 'NAPADEL' Olimpijo in - Sava Miloševića!? Te besede ODMEVAJO ...

nkolimpija.si

Povedal je, kaj si misli.

Agron Šalja, trener Celja, je z zelo pomenljivimi besedami komentiral izbor Olimpije, ki je najprej odpustila Gorana Stankovića, nato pa njegovo mesto pripeljala legendarnega Sava Miloševića. Zmeraj mirni, preudarni, uglajeni Šalja sicer ni želel direktno obsoditi Olimpijinega izbora, a mnogi so pri njegovem odgovoru med vrsticami razbrali, da se z njim ne strinja ... 

V intervjuju za Sportal je Šalja dobil vprašanje o tem, da v slovenski ligi ne manjka znanih nogometnih imen, ki so se preizkusili v vlogi trenerjev. Jarošik pri Celju, Camoranesi pri Mariboru, zdaj Milošević pri Olimpiji. "Res, zanimivo. Seveda, nekdo kot je Savo Milošević s svojim imenom potegne pozornost, a vseeno zagovarjam našo trenersko stroko. Mislim, da imamo dovolj primernih trenerjev v Sloveniji, nisem pa proti temu, da pride tuji trener. Daleč od tega. Si pa želim, da tuji trener nato prinese tudi neko znanje in napredek slovenskemu nogometu," je dejal Šalja. 

In dodal, da bi moralo vodstvo slovenskih prvoligašev bolj zaupati slovenski stroki: "Seveda. Še enkrat ponavljam. Tuji trener, ja, ampak le, če predstavlja dodano vrednost. Če je to povprečen trener, včasih pri nas pademo na neke stvari, pa tega ne podpiram. Na koncu moramo stremeti k temu, da gre naš nogomet na višjo raven. Zakaj ne bi potem raje dali priložnost naši stroki?"

Odmevne besede, v katerih mnogi vidijo napad na Olimpijino odločitev o angažiranju tujega trenerja namesto domačega ...