Casey Johnston Svet24.si

Sila trka jo je “izstrelila” skozi strešno ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kristina-timanovska Svet24.si

Kljub Janševemu vabilu beloruske atletinje ne bo ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

zlato-mleko, recept Odkrito.si

RECEPT: Zdravilno mavrično mleko

slovenija tokio doncic pm Njena.si

To so lepotice, ki jih ljubijo naši košarkarji!

nu
nu
0 20.06.2021 14:22:24

KAKŠEN PRESTOP! Maribor dobil NOVEGA NOGOMETAŠA! Vijoličasti so ga našli kar v – BUNDESLIGI!

Grega Wernig
Maribor ima novega nogometaša.

Vijoličasti so se okrepili z novim nogometašem, v Ljudski vrt se seli Robert Voloder, 20-letni osrednji branilec, ki bo v mariborskem dresu igral s statusom posojenega nogometaša nemškega prvoligaša Kölna. 

"Na štoperskih položajih smo doživeli precej sprememb, zvrstilo se je nekaj odhodov. Iskali smo rešitev, kako zapolniti vrzel, in našli igralca z izkušnjami iz mlajših nemških reprezentančnih selekcij. Robert Voloder ima nemško miselnost, s koreninami iz Bosne in Hercegovine. Gre za zelo ambicioznega, motiviranega fanta s tisto miselnostjo, ki ustreza našim zahtevam in jo nujno potrebujemo," je ob prestopu dejal športni direktor vijoličastih Marko Šuler. 

"Gre za enoletno posojo z možnostjo odkupa od Kölna, kar je zelo realno. Verjamem, da ob tej posoji lahko postane tisti člen obrambe, na katerem lahko gradimo tudi v prihodnje. Ko se bodo po vrnitvi iz Moravcev nadaljevali treningi v Ljudskem vrtu, se bo priključil moštvu in bo pripravljen za prve boje, ki nas čakajo. S prihodom Roberta pa naše aktivnosti še niso zaključene. Prestopni rok postaja dinamičen, dogaja se kar precej in gradimo naprej. Pričakujemo lahko vsaj še dva prihoda, ni izključen niti kakšen odhod," je še dodal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. 

"Vem, da je Maribor najtrofejnejši klub v Sloveniji, dobro znan tudi v mednarodnem merilu z dolgoletnim nastopanjem v evropskih pokalih in po zelo dobrem ozračju na stadionu. Po igranju pri mlajših selekcijah sem v Kölnu pridobil tudi prve izkušnje v članskem nogometu, ponudbo iz Maribora pa sem sprejel, saj verjamem, da tukaj lahko uspešno nadaljujem razvojno pot, kar so potrdili tudi prvi vtisi ob prihodu. Stadion mi je všeč, prav tako celotno okolje in prvi stik s klubskim ustrojem. Prvenstvo smo končali šele pred dvema tednoma, tako da sem imel kratek premor in v dobrem telesnem stanju čakam, da se pridružim novim soigralcem. Z nestrpnostjo pričakujem nov izziv, rad bi z Mariborom postal prvak in pokazal, kar zmorem. Prišel sem na posojo, a če mi bo šlo vse po načrtih, si znam predstavljati, da bi ostal tudi dlje," je ob podpisu pogodbe dejal Voloder. 

robert voloder
nkmaribor.com
Pri Mariboru so podrobneje predstavili novopečenega osrednjega branilca, ki bo v mariborskem dresu igral s številko 5 na hrbtu. Slednjo je doslej nosil Blaž Vrhovec, ki pa bo v novi sezoni nosil številko 4. "Robert Voloder (184 cm, 78 kg) je rojen 9. maja 2001 v Frankfurtu, kjer je naredil prve nogometne korake. Dve leti je igral za mlajše selekcije Eintrachta, štiri leta za FSV Frankfurt, pri petnajstih pa se je preselil v Köln. Po rednem igranju za moštvi U-17 in U-19 je v lanskem poletju po podpisu profesionalne pogodbe oddelal poletne priprave ter ostal do zime v slačilnici nemškega prvoligaša, nato ob ostri konkurenci v članskem moštvu igral za drugo ekipo Kölna v regionalni ligi, pred dnevi pa je nadaljnjo pot usmeril klic iz Ljudskega vrta. Ker je najprej prejel povabilo iz očetove domovine, se je udeleževal akcij mlajših selekcij Bosne in Hercegovine U-17, U-18 in U-19 (skupaj je zbral 14 nastopov). Potem pa je prišlo povabilo iz nemške nogometne zveze, ki ga ni mogel zavrniti. Dobil je priložnost v selekciji U-19, nato pa postal tudi član nemške reprezentance U-20, za katero je med drugimi denimo istočasno igral tudi čudežni deček Youssoufa Moukoko iz dortmundske Borussie," so zapisali na spletni strani mariborskega kluba. 

Članki iz rubrike