atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 19.06.2021 22:07:45

REKORDER se je vrnil na slovensko sceno, prihaja tudi nov obraz iz GRŠKE ELITE

Jurij Kodrun
Mojster enajstmetrovk znova v 1. SNL.

Kadrovski vrtiljak v Kopru po stresnih dnevih v bližnji preteklosti še kar traja. Čeprav uradne potrditve prestopa še ni bilo, je jasno, da bo Maj Mittendorfer kariero nadaljeval v Celju, že prej so nekdanji igralci Kopra postali Dare Vršič, Timotej Dodlek, Darko Mišić, Goran Jozinović, Marko Pejić, Denis Cerovec, Claudio Spinelli, Bojan Knežević, Stefan Stevanović in Ivan Vargić, bržčas se ne bo vrnil niti Mihail Caimacov, ki ga je na Bonifiko posodil Osijek.

Tako kot smo napovedali, sta se skupaj z novim trenerjem Zoranom Zeljkovićem s Portovala na Obalo preselila Luka Vešner Tičić in Luka Kambić, ki sta se že pridružila treningom, kar bo po zagotovilih iz klubskih pisarn sredi prihodnjega tedna po vrnitvi z oddiha na Jamajki storil tudi Kaheem Parris. Konkurenco na vratarskem položaju je zaostril Adnan Golubović, ki smo ga na slovenskem prizorišču spoznali v dresih Triglava in Domžal, v prejšnji sezoni je branil mrežo Slobode iz Tuzle. In to je počel odlično, 25-letnik je bil eden ključnih mož, da je moštvo s Tušnja zadržalo prvoligaški status. Še zlasti je blestel pri enajstmetrovkah. Obranil je kar pet strelov z bele točke, kar v zgodovini premijer lige BiH pred njim ni uspelo še nikomur.

V prihodnjih dneh naj bi se zgodilo še nekaj prihodov. Dobili smo namig, da bi utegnil zasedbo okrepiti 29-letni hrvaški branilec Karlo Bručić. Gre za igralca, ki ima za seboj zanimivo in razgibano nogometno pot. Je otrok zagrebškega Dinama, ki je bil član mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij, 'prilezel' je do mlade izbrane vrste, za katero je zbral tri nastope. Pred slabimi desetimi leti ga je takratni trener Vahid Halilhodžić priključil članski ekipi, vendar uveljavitve pri modrih iz Maksimirja ni dočakal. Zato pa jo je pri zagrebški Lokomotivi, za katero je igral šest sezon, nakar se je odločil za odhod v tujino. V svoje vrste ga je privabil izraelski Ashdod, sledila je japonska avantura v dresu moštva Sagan Tosu, po vrnitvi v Evropi je zaigral za litovsko Suduvo, naslednja postaja je bil beloruski Dinamo iz Minska, v prejšnji sezoni pa je branil barve grške prvoligaške ekipe Apollon Smirnis, odigral je 23 tekem.

Članki iz rubrike