cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

rb
rb
0 04.06.2021 10:19:25

Ali NEMŠKI VLAGATELJI prihajajo v 1. SNL ali vendarle NE? RAZKRIVAMO, kaj se dogaja, kaj je NAJVEČJA OVIRA

Domen Jančič
Ugibanja glede nadaljnje usode člana elite na sončni strani Alp se nadaljujejo.

Nogomet je spisal še eno neverjetno zgodbo, Bonifika je bila v sredinem večeru prizorišče neverjetne srhljivke. Krka je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL že v prvem polčasu izničila zaostanek dveh golov s Portovala in v nadaljevanju povedla s 3:0, toda v prihodnji sezoni vendarle ne bo igrala med elito. Koprčani so vstali od mrtvih in v srhljivi končnici zadeli dvakrat za skupno zmago s 4:3 in ohranitev prvoligaškega statusa.

Medtem pa za vznemirjenje še naprej skrbi napoved prvega moža Kopra, da se bo umaknil s položaja. "Želim se znebiti predsedniškega položaja v klubu. Potreben je velik rez, a rajši bi, da bi to storil nekdo drug. Iščem svojega naslednika, nekatere možnosti v zvezi s tem so odprte, določeni koraki v tej smeri narejeni. Če se bo razpletlo, kot si želim, bomo kmalu sklicali skupščino," je pred časom za Ekipo SN razkril Ante Guberac.
Že nekaj časa ni skrivnost, da so v igri nemški vlagatelji. Ali je on našel njih ali oni njega, niti ni pomembno, dejstvo pa je, da se je sestanek med vsemi vpletenimi akterji zgodil, pogovori so stekli. Gre za skupino, na čelu katere je Adam Delius, ki je bil pred meseci zainteresiran za vlaganje v Olimpijo, toda naposled dogovora o prevzemu z Milanom Mandarićem ni dosegel. Pri želenem vstopu v Stožice mu je pomagal Mladen Rudonja, ki je z nesojenim kupcem zmajev tudi del koprske zgodbe, a po zadnjih informacijah se zdi, da naj bi obstajala precejšnja verjetnost, da se bo razpletla, kot se je ljubljanska.
Vendar ne zaradi Anteja Guberca oziroma njegovih zahtev, ki bi bile za vlagatelje pretirane. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da naj bi največjo oviro za Nemce predstavljal Boško Županović, športni direktor je na Bonifiki od novega začetka iz najnižje lige. Spomnimo, da je prevzel tudi terjatve Milana Mandarića, s takratnim vodstvom pa je menda podpisal 'partnersko pogodbo', s katero je na neki način zaščitil svoja vlaganja ... Skratka, če bi moral zaradi takšnih ali drugačnih razlogov oditi iz kluba, se nikakor ne bi moglo zgoditi, da bi odšel zastonj. Nemški vlagatelji temu na začetku bojda niso pripisovali prevelikega pomena, ko so dobili bolj podrobne informacije, pa naj bi ugotovili, da omenjena pogodba sklenitev posla močno zapleta in ga predvsem draži. In zato naj bi se za prihod na Obalo ohladili, Koper naj jih ne bi več zanimal …
Kaj to pomeni za prihodnost kanarčkov, lahko le ugibamo. Bi morda vse skupaj lahko privedlo celo do tega, da bi se Boško Županović in Ante Guberac znašla na nasprotnih bregovih? Še vedno predsednik je sicer poudarjal, da bi bil v primeru, če ne bi našel ustrezne rešitve, pripravljen tudi nadaljevati svoje poslanstvo ("V zadnjih dveh letih sem naredil ogromno ter vložil preveč denarja in truda, da bi dovolil, da bi morda lahko vse skupaj čez noč razpadlo."), ampak o tem, da bi kupčijo lahko preprečil njegov sodelavec, bržčas ni razmišljal. Bi to potemtakem utegnilo vplivati na njun odnos? Po odgovoru na to vprašanje bo najbrž lažji tudi odgovor o prihodnosti Kopra ... Bosta nadaljevala s skupnim delom? Bo moral za želeni finančni vložek poskrbeti športni direktor? In še bi se lahko spraševali …

Članki iz rubrike